Kan je blijvend afvallen met maaltijdshakes?

Mensen zijn vaak wat achterdochtig wanneer het gaat om maaltijdvervangers zoals repen en shakes. Natuurlijk zitten er zowel voor als nadelen aan maaltijdshakes en repen, maar het gaat er vooral om hoe je de maaltijdvervangers toepast.

Zowel de repen als de shakes zijn ervoor gemaakt om een maaltijd te kunnen vervangen, ze bevatten de voedingstoffen die je met een normale maaltijd ook binnen zou kunnen krijgen maar zijn veel lager in de calorieën die je binnen krijgt.

Weg met tussendoortjes

Wanneer je een normale maaltijd zou eten, weet je niet precies hoeveel je binnen krijgt aan vitaminen en mineralen, bij de shake is dat 100% bekend zodat je ook zeker weet dat het niet ongezond is wat je doet. Een van de grootste fabels rondom afvallen met shakes is dat je er honger van blijft houden, dat zal ongetwijfeld in bepaalde gevallen voorkomen laten we eerlijk zijn en blijven. Maar de shakes zullen juist in de meeste gevallen zorgen voor een verzadigd gevoel, en door dat verzadigde gevoel heb je minder behoefte aan tussendoortjes.

Laten die tussendoortjes nu over het algemeen ongezond zijn; de perfecte dikmakers dus. Denk maar eens aan jezelf, wanneer je een zak chips meeneemt de kamer in en gedachteloos op de bank gaat zitten tv kijken is de zak sneller leeg dan je doorhebt. Wanneer je geen trek hebt zal die zak niet eens op de bank terecht komen.

Let wel enorm op bij het uitzoeken van een geschikt maaltijdshake. Er zijn merken op de markt die zitten boordevol suiker, en blinken verder ook niet uit in kwalitatieve ingrediënten. Dit soort shakes kunnen an sich helpen om af te vallen, maar een gezonde bedoening is het zeker niet. Raadpleeg deze vergelijkingstabel van Be-Slank, om de verschillen te zien tussen merken.

Geen magische pil

Maar om terug te komen op de kernvraag, kan je blijvend afvallen door middel van maaltijdvervangers? Ja dat kan zeker. Maar je moet wel enorm goed opletten hoe je het doet. Het is niet zo dat je na een aantal weken maaltijden vervangen door shakes en repen weer gewoon normaal kunt gaan eten zoals je dit gewend was.

Je zult je eetpatroon aan moeten passen, op moeten letten met wat je eet en hoeveel je eet. Wanneer je dit doorhebt kan je door middel van maaltijdshakes zeker afvallen en op gewicht blijven. Maaltijdshakes vormen dus een handig hulpmiddel binnen een verantwoord eiwitdieet zoals dat van Be-Slank. Maar je moet het dus niet zien als een soort van magische pil waarmee je zonder verder je slechte gewoontes aan te passen op miraculeuze wijze kilo’s kunt kwijtraken zo werkt het niet.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *