Handige hulpmiddelen voor in huis als je wat ouder wordt

douchestoel

Wanneer je wat ouder wordt kan het zo zijn dat je gaat merken dat bepaalde dingen in huis wat lastiger beginnen te worden. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld wat minder mobiel bent. Denk hierbij onder andere aan het naar bed gaan en vervolgens in de ochtend weer uit bed komen. Maar ook aan het douchen en naar de wc gaan. Het is in deze gevallen zeker niet altijd nodig om gelijk naar een verzorgingshuis te verhuizen wanneer je dit niet wilt. Door gebruik te maken van verschillende hulpmiddelen voor in huis worden deze alledaagse dingen weer een stuk gemakkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van deze hulpmiddelen zul je dus ook een stuk langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Het gebruik van een douchestoel

Het eerste hulpmiddel dat voor de meeste ouderen een grote uitkomst biedt. Is een douchestoel. Een douchestoel voorkomt namelijk ongelukken. Douchestoelen komen in verschillende uitvoeringen waardoor er altijd wel een stoel is die bij jouw douche past. Zo zijn er naast de standaard douchestoelen ook douchestoelen die je kunt opklappen om zo ruimte te besparen. Je hebt ook douchestoelen met wieltjes waardoor je ze makkelijk kunt verplaatsen. Wanneer je een douchestoel aanschaft worden deze in de meeste gevallen in zijn geheel geleverd. Ze kunnen in een paar stappen makkelijk in elkaar worden geklikt en vervolgens direct worden gebruikt. 

Het gebruik van een seniorenbed

Een seniorenbed is perfect voor iedereen die het lastig vindt om in en uit bed te komen door dus onder andere een verminderde mobiliteit. Een seniorenbed is namelijk zo gemaakt dat deze kan worden afgesteld op de perfecte instap en uitstap hoogte voor jouw persoonlijke situatie. Op deze manier wordt het naar bed gaan en het uit bed komen weer een stuk makkelijker. Het is ook makkelijker om het bed zelf te verschonen wanneer nodig. Er is niet maar een soort bed waarvoor je kan kiezen maar seniorenbedden komen net als standaard bedden in verschillende kleuren en maten. Zo komen seniorenbedden in zowel in een 1 persoons variant als in een 2 persoons variant.

Het gebruik van een speciaal nachtkastje

Wanneer je er eenmaal voor hebt gekozen om een seniorenbed aan te schaffen kun je er hiernaast ook nog voor kiezen om een bijpassend nachtkastje aan te schaffen. Er zijn namelijk nachtkastjes verkrijgbaar die zijn gemaakt in dezelfde stijl als de seniorenbedden om zo voor een mooi geheel te zorgen. Deze nachtkastjes komen net als gewone nachtkastjes in verschillende uitvoeringen met zowel deurtjes, laden of open plankjes. Er zijn ook speciale hogere nachtkastjes waardoor je makkelijker bij de spullen op het nachtkastje kunt. Deze nachtkastjes hebben daarnaast vaak ook nog een tafeltje dat je kunt uitklappen zodat je onder andere makkelijk in bed kunt eten of lezen.

Het gebruik van een wandbeugel

Een ander hulpmiddel dat vaak wordt gebruikt is een wandbeugel. Deze beugels komen in vele verschillende maten en vormen waardoor ze op vele verschillende plekken in huis kunnen worden geplaatst. De voornaamste reden om een wandbeugels te plaatsen is wanneer je extra steun nodig hebt bij bijvoorbeeld het opstaan. Deze beugels kunnen daarom dus op verschillende plekken in de woning van pas komen. Zo kun je naast een douchestoel ook gebruik maken van een douche beugel en kun je daarnaast ook gebruik maken van een toiletbeugel om jezelf makkelijker omhoog te duwen. Tenslotte kunnen de beugels ook goed van pas komen in de slaapkamer om gemakkelijker uit bed te kunnen komen. 

Voor meer inspiratie en informatie, Kijk hier

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *