Dit is waarom je woning goed geïsoleerd moet zijn

Woning

De laatste jaren zijn mensen steeds meer bezig met het verduurzamen van hun woning, niet alleen omdat dit goed is voor hun portemonnee, omdat het geld kan besparen op hun stroom en gasrekening, maar ook omdat het gunstig kan zijn voor het energielabel van de woning die in deze tijd toch best wel een flinke invloed heeft op de vraagprijs van de woning in deze gekke tijd van woningprijzen en alle factoren die hierbij kunnen komen kijken. Veel mensen besluiten daarom om zonnepanelen op het dak van hun woning te laten leggen, maar ook isolatie wordt steeds vaker toegepast en daarbij is eps isolatie een goed voorbeeld. 

Optimaal profiteren van isolatie

Het is nu een goed moment om je verder te verdiepen in isolatie, omdat je nu nog zou kunnen profiteren van verschillende subsidies die de investering in isolatie iets behapbaarder zou kunnen maken. Daarnaast is dit natuurlijk het perfecte moment om te zorgen dat je woning goed warm blijft, om zo de enorm hoge kosten op de energierekening enigszins te kunnen proberen te beperken. Deze kosten zijn tenslotte zo hoog geworden, dat alle kleine beetjes al sneller grote beetjes geworden zijn en dat je deze verschillen vaak al snel in de portemonnee kunt merken. Het is daarom verstandig om niet te lang te wachten en de investering te doen.

Een fijne temperatuur in huis

Nu de kosten voor gas hoger worden, zijn mensen toch wel wat terughoudender met het verwarmen van hun woning. Zij willen de verwarming eigenlijk zo min mogelijk aan laten slaan om de kosten voor het gas te kunnen drukken, daarom is het fijn dat wanneer je de verwarming laat branden, dat de de temperatuur in je woning constanter zal blijven en je dus niet teveel last zult hebben van de schommelingen waar je soms van hoort die het onaangenaam voor je lichaam zouden kunnen maken. Je hebt daarnaast in de zomer het voordeel van de isolatie die de warmte buiten houdt, waardoor je toch het huis in kunt gaan om je verkoeling bij de hetere zomers te kunnen zoeken. 

Kou in huis

Misschien heb je het wel eens gevoeld dat wanneer je op de bank zat, dat je lekker een serie zat te kijken, maar dat je toch ineens het gevoel had dat er een koude zachte windvlaag naar binnen kwam. Dit komt bij best wel wat woningen regelmatig voor, omdat de woning niet beschermd is tegen kleine hoekjes en gaatjes waar deze koude lucht gemakkelijk naar binnen zou kunnen komen, maar ook een dak dat niet goed genoeg geïsoleerd is waardoor de warmte te makkelijk naar buiten zou kunnen ontsnappen. In alle gevallen is isolatie de goede oplossing en soms zelfs dak isolatie die je zou kunnen helpen. 

Bewust voor het milieu

Wanneer jij je erg bewust bent van de klimaatverandering, dan ben je waarschijnlijk op de hoogte van het feit dat je er best wel wat aan kunt doen om jouw persoonlijke ecologische voetafdruk kleiner te maken en daar is isolatie een voordeel van. Door isolatie hoef je minder te stoken om het warm te krijgen in huis en dat betekent dat jij minder co2 uitstoot en dat jij daarmee minder belastend bent voor het milieu dat het tegenwoordig al zo zwaar te verduren heeft. 

Meer van dit soort blogs lezen? Klik dan hier.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *