Relatietherapie: voor de juiste balans in je relatie

Als je ooit een langdurige relatie hebt gehad, zal je vast weten dat je in het begin tot over je oren verliefd bent, maar de liefde daarna vaak wat afneemt. En dat is meestal helemaal niet erg! Maar als je constant ruzie hebt en elkaar niet meer kan uitstaan, zul je toch echt stappen moeten ondernemen om je relatie te redden. Bij sommige koppels helpt het om over je problemen te praten om duidelijkheid in elkaars perspectief te krijgen. Maar als dit bij jullie niet helpt, is het verstandig samen in relatietherapie te gaan. In dit blog lees je hoe dat er precies aan toe gaat.

Hoe ziet relatietherapie eruit?

Tijdens relatietherapie zullen jullie hoofdzakelijk bespreken waar jullie als koppel tegenaan lopen. Er is nu alleen een onafhankelijke derde partij bij die jullie advies kan geven over hoe jullie je situatie kunnen oplossen. De therapeut zal jullie eerst vragen jullie situatie uit te leggen en zal er daarna met jullie aan gaan werken. Hij of zij zal met jullie onder andere gaan werken aan het verbeteren van de communicatie. Goede communicatie is in een relatie namelijk erg belangrijk. Daarnaast zal hij of zij jullie ook leren de signalen van een dreigende ruzie te herkennen en hierop in te spelen, om uitbarsting te voorkomen.

Wat kan ik verwachten van een goede relatietherapeut?

Natuurlijk kan de drempel om samen in relatietherapie te gaan van tevoren heel groot lijken, maar naderhand zal er een last van jullie schouders vallen! Het is wel van belang dat je de juiste relatietherapeut kiest en die keuze kan van koppel tot koppel verschillen. Een ding is zeker: een goede relatietherapeut zal nooit een ‘schuldige’ aanwijzen, want dit is een probleem van jullie beide. Relatiehuis Rijnmond is een voorbeeld van een goede relatietherapie in Rotterdam. Waarom? Allereerst zijn de therapeuten van Relatiehuis Rijnmond aangesloten bij EFT Nederland. Een vereniging die kwalitatieve therapie nastreeft. Bovendien volgen de therapeuten jaarlijks diverse cursussen en opleiding om hun kennis en inzicht te verbreden en te verdiepen. Tot slot heb je de keuze tijdens de relatietherapie sessies uit een of twee therapeuten. Waarbij twee therapeuten altijd bestaan uit een man en een vrouw. Uit ervaring weten wij dat koppels het vaak als prettig ervaren om zowel door een man als vrouw gehoord te worden en meer begrip ontvangen. Echter, de keuze ligt bij u! Vindt de juiste balans weer terug in je relatie, zodat je weer lekker in je vel zit!

Meer weten over gezond bezig zijn? Kijk hier voor meer informatie!

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *