Ken de voordelen van holistische therapie

holistische therapie

Het komt vaak voor dat mensen van alle leeftijden zich in een negatieve emotionele, mentale of spirituele toestand bevinden. Velen van hen zijn niet in staat hun dagelijkse bezigheden uit te voeren op de manier die zij zouden willen. In deze en andere gevallen kunnen holistische therapieën (veel) helpen.


Het woord holistisch komt van “holos” wat heel, volledig betekent. Het principe van therapie is de mens als een geheel te behandelen. Wij mensen bestaan uit fysieke, emotionele, mentale en spirituele elementen, maar gewoonlijk besteden we alleen aandacht aan symptomen en ziekten van het fysieke lichaam en soms van het emotionele lichaam.

Holistische therapie is een algemene benaming voor verschillende technieken die met elkaar gemeen hebben dat zij de mens als een geheel zien en niet als een fragment. Het tracht alle gebieden van het leven van een persoon te behandelen, en concentreert zich niet alleen op de symptomen maar ook op de oorzaken van de problemen waarmee zij te kampen hebben.

De voordelen van holistische therapie


De holistische therapie bevordert het lichamelijk, psychisch, geestelijk en sociaal evenwicht door natuurlijke prikkels, door zelfhulp of door de bewustwording van het individu van zijn lichaam en zijn rol in de omgeving waarin hij leeft.

Door middel van een verscheidenheid aan methoden is een goede therapeut in staat om te onderzoeken wat de oorzaak is van de onevenwichtigheid en mensen te helpen om te gaan met problemen zoals:

– Fysieke of emotionele stress;
– Rugpijn
– Overmatige spanning
– depressie
– Slapeloosheid
– Angst;
– Syndromen;
– Trauma’s.

Holistische therapieën kunnen ook helpen bij het oplossen van problemen zoals ontevredenheid op het werk, relatieproblemen, gebrek aan financiële welvaart, een laag gevoel van eigenwaarde, gebrek aan zelfvertrouwen en onzekerheden.

Soorten holistische therapie


Tot de voornaamste opties van holistische therapieën behoren de meest prominente:

– Reiki;
– Bloesem therapie
– Fytotherapie;
– Aromatherapie;
– Acupunctuur;
– Shiatsu;
– Massage;
– Reflexologie.

Het is aan te bevelen dat elke persoon de verschillende holistische therapieën onderzoekt en nagaat welke het best bij hem past. Ze hebben allemaal oeroude genezende en balancerende technieken en, zeker, ten minste een van hen zal bijdragen aan jouw welzijn. Praat met de therapeut en verduidelijk je twijfels.

Boek holistisch leven

Wil jij ook holistisch leven? Lees dan eens het boek ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’ geschreven door Marjolein Berendsen. Verkrijgbaar bij Bruna, Bol en bij ZoMa Opleidingen.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *