Haartransplantatie afspraak maken?

Man laptop kaal hoofd

Een haartransplantatie is geschikt om dunne en kalende plekken op het hoofd te bedekken met haar. Kaalheid is een veelvoorkomend probleem bij mannen. Het haar in de loop van de jaren ook dunner worden. Het dunner worden van het haar is een ander haarprobleem dat zowel bij mannen als bij vrouwen voorkomen. Verschillende haarproblemen ontstaan al vroeg, zoals bij twintigers en dertigers. Bij andere personen kan haarverlies later ontstaan. Leeftijd maakt voor een haartransplantatie niet uit, waardoor je met alle leeftijden in aanmerking kan komen voor een transplantatie. Het maakt niet uit wanneer je problemen ervaart met kaalheid. Een haartransplantatie is voor iedereen geschikt. 

Voor wie is een haartransplantatie geschikt?

Een haartransplantatie is voor iedereen geschikt die last heeft van dunne of kalende plekken op het hoofd. Het soort haarverlies is voor deze ingreep niet van belang. In totaal zijn zeker 9 verschillende soorten kaalheid te onderscheiden waarvoor een transplantatie een uitkomst kan bieden. Je kunt hierbij denken aan vormen van haarverlies zoals inhammen of een kalende plek op het achterhoofd. Met een transplantatie worden haren uit een donorgebied gehaald waar geen haarverlies kan voorkomen. Deze haren worden gedupliceerd en ook wel grafts genoemd. Hierna worden de grafts in het kalende gebied geplaatst zodat je weer haargroei hebt. 

Een permanent resultaat

Omdat heel specifiek wordt gekeken naar haren die niet gevoelig zijn voor haaruitval zal een haartransplantatie permanent voor nieuwe haargroei zorgen. De haren die worden gegraft zijn niet gevoelig voor het DHT hormoon. Het DHT hormoon zorgt namelijk voor haarverlies. De plek op je hoofd die weinig haar bevat of kaal is heeft haren gehad die wel het DHT hormoon bevatten. De haren die naar de kalende plek gegraft worden zijn dus niet beïnvloed door het DHT-hormoon en kunnen niet meer uitvallen. Dit is dan ook de reden dat de nieuwe haren op de voorheen kalende plek niet zullen uitvallen. 

Haarimplantaten laten zetten

De meest professionele en beste transplantatie met blijvend resultaat kun je in Nederland laten zetten. De kosten voor haartransplantatie zijn afhankelijk van de hoeveelheid grafts die geplaatst gaan worden. De haarimplantatie kosten kunnen gemiddeld variëren tussen de 2000 tot 7000 euro. De kosten zijn dus afhankelijk van de grootte van het gebied waar de grafts geplaatst gaan worden. Voor een groter gebied zijn meer graft nodig. Hier gaat meer tijd en dus kosten in zitten. Als je wilt weten hoeveel een transplantatie voor jou kost dan wordt aangeraden een kennismakingsgesprek te plannen met de arts. In dit gesprek kan alles omtrent de operaties zelf en de kosten besproken worden. 

Een kennismakingsgesprek

Voor iedereen is een andere haartransplantatie geschikt. Dit is afhankelijk van het type kaalheid of haarverlies en de verdeling van het haar. De basis van de operatie, het oogsten van haartjes en het terugplaatsen verloopt wel altijd hetzelfde. Hierdoor kan ook altijd voor iedereen een geschikte transplantatie worden gerealiseerd. In een kennismakingsgesprek met de arts wordt het proces van de transplantatie besproken. Tijdens het gesprek zal gekeken worden naar de mogelijkheden en het beoogde resultaat. Na afloop van de kennismaking weet je alles van de mogelijkheden van een haartransplantatie. Een kennismakingsgesprek is dan ook aan te raden om eerst meer te weten te komen over het de mogelijkheden voor jou. Plan die snel in via Transhair.nl

Kijk hier voor meer tips.

Lees Interacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.