Gezond thuiswerken doe je zo!

Sinds de coronacrisis werken de meesten van ons thuis. En hoewel we aanvankelijk dachten dat dat maar voor een paar weken of hooguit maanden zou zijn, weten we nu wel beter. Er is nog altijd geen uitzicht op versoepelingen omtrent thuiswerken, dus reken er maar op dat het nog wel even duurt voordat we weer naar kantoor kunnen. Toch kunnen we er maar beter het beste van maken en zorgen dat we gezond thuiswerken op een geschikte plek en met de benodigde apparatuur. Zorg er ook voor dat je je pauzes efficiënt benut. De volgende tips helpen jou om het beste uit jouw thuiswerkdag te halen en ook nog eens gezond te blijven.

Bureaustoel thuiswerken

Als je een kantoorbaan hebt, zit je vaak uren achter elkaar op dezelfde stoel. Zorg er daarom voor dat je een echte bureaustoel voor het thuiswerken gebruikt, en niet zomaar een keukenstoel, bijvoorbeeld. Gebruik bij voorkeur een ergonomische bureaustoel. Een ergonomische bureaustoel geeft namelijk steun en beweegt met je lichaam mee. Je kunt de bureaustoel aanpassen aan je lichaam en je zithouding, waardoor je je spieren minder overbelast. Hiermee voorkom je klachten aan je rug, nek en schouders. Een ergonomische bureaustoel zorgt er ook voor dat je geconcentreerder en actiever blijft en heeft dus ook nog een positief effect op je productiviteit.

Zorg voor de benodigde apparatuur

Met de juiste apparatuur kun je een stuk efficiënter werken. Zorg dus dat je een computer of laptop hebt die goed functioneert en zorg voor een goede internetverbinding. Daarnaast moet je ook rekening houden met je zithouding. Zo kan een laptop enorm belastend zijn. Vaak is een vaste computer met een los toetsenbord veel beter voor je zithouding. Ook een extra scherm biedt veel voordelen voor je houding. Bovendien werk je veel sneller als je gebruikt maakt van twee schermen.

Benut je pauzes efficiënt

Sinds we thuiswerken, houden we onze pauzes vaak niet meer op een vast moment, wat we op kantoor wel deden. Veel thuiswerkers werken vaak door tijdens (een gedeelte van) hun pauze. Je denkt misschien dat je op deze manier efficiënt werkt, maar het tegendeel is waar. Het is belangrijk om regelmatig pauze te nemen en dan ook echt even uit je kantoor te gaan. Ga bijvoorbeeld een rondje wandelen. Hiermee maak je je hoofd leeg en blijf je ook nog in beweging. Je zult merken dat je na de pauze gemotiveerder en productiever bent dan wanneer je de hele dag aan een stuk door werkt.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *