ACT therapie gaat je helpen!

Iedereen kent het wel: je wilt iets heel graag doen, maar er is een stemmetje in je hoofd dat zegt dat je het niet kan, waardoor je aan jezelf gaat twijfelen en het je uiteindelijk belemmert in hetgeen wat je wilt doen. Met behulp van ACT therapie, een afkorting voor Acceptance and Commitment Therapy, kun je ervoor zorgen dat je meer aandacht gaat besteden aan de dingen die echt belangrijk voor jou zijn. Je leert de neiging om enge dingen uit de weg te gaan beter te herkennen en een keuze te maken voor toegewijde actie. Zo kan jij doen wat je het allerbelangrijkst vindt in je leven!

Hoe zien de sessies eruit?

Er zit natuurlijk een bepaalde structuur in de sessies, omdat je uiteindelijk toewerkt naar iets.

Controle opgeven

Streng zijn voor jezelf betekent ook voor een heel groot deel dat je de controle over jezelf misschien niet wilt overgeven. Welke regels leg jij jezelf op? Durf je de controle uit handen te geven? Op deze manier kun je erachter komen welke dingen het probleem versterken. Als je je hier bewust van wordt, dan is het veel makkelijker om hier zelf op te gaan letten en jezelf te corrigeren.

ventilatie

Start met accepteren

Wanneer je eenmaal hebt geleerd om situaties te accepteren, kan je beter omgaan met situaties die op je pad komen. Het is bijvoorbeeld heel normaal om tegenslagen te hebben, maar wanneer je niet in staat bent om deze te accepteren, belemmert het je veel meer dan wanneer je dit wel kan. Zo creëer je ook veel meer ruimte in het leven!

Een concreet plan ontwikkelen

Uiteindelijk is het belangrijk dat je een plan ontwikkelt waar je na de therapie zelfstandig mee verder kan gaan. Het is namelijk belangrijk dat je alles wat je leert in de therapie ook vol kan houden wanneer de therapie er niet meer is. Het doel is namelijk om de grip op je leven weer helemaal zelf terug te krijgen. Met behulp van een begeleider die je inspireert tijdens de ACT therapie, ontwikkel je een concreet plan dat je zal helpen voor de rest van je leven.

Met behulp van ACT-therapie ontwikkel je dus handvatten om de controle over de rest van je leven terug te krijgen! Zo kan je eindelijk het negatieve stemmetje in je hoofd negeren en in controle staan van je eigen leven. Begin door het maken van een afspraak en een eerste ontmoetingsgesprek!

Meer weten over gezond bezig zijn? Kijk hier voor meer informatie!

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *