Zo verzorg je je gebit

Mond

Het gebit is een van de belangrijkste onderdelen van het lichaam dat je goed moet verzorgen. Als je geen goede mondverzorging hebt, dan kan dit gaatjes veroorzaken in de tanden. Als je dit stadium langs bent, kunnen de tanden gaan rotten. Bij het rottingsproces ontstaat er schade aan de wortels. Hierdoor kunnen de tanden uitvallen en dien je een kunstgebit te dragen. Om dit te voorkomen, is het van belang om je tanden goed te blijven poetsen zodat je gebit elke dag fris en schoon blijft.

Tanden hebben een goede verzorging nodig

Tanden hebben een goede verzorging nodig. Als de tanden niet goed verzorgd worden, zal je te maken krijgen met tandrot. Als je je tanden goed wilt verzorgen, dan is het handig om te kijken naar de volgende punten om je gebit goed te verzorgen. Als eerst is het van belang dat je iedere dag twee keer je tanden poetst. Hiermee haal je alle overgebleven etensresten tussen de tanden weg en wordt het gebit stukken frisser. Naast dat je tanden schoner zullen zijn, krijg je ook een frissere adem.

Tandenstokers zijn erg handig voor tussen de tanden

Wanneer je iets aan het eten bent, kan het voorkomen dat etensresten tussen de tanden blijven plakken. Het is noodzakelijk om dit tussen de tanden weg te halen. Als je dit niet doet, gaan de etensresten tussen de tanden rotten. Hierdoor kun je mogelijke gaatjes krijgen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Met tandenstokers kun je gemakkelijk de etensresten verwijderen. Dit kan zelfs zonder dat jij je eigen tandvlees of tanden beschadigt. Tandenstokers kun je verkrijgen in meerdere winkels. Het bestellen van tandenstokers is het meest eenvoudigst en voordelig.

Mondwater zorgt voor een frisse adem

Nu jij je tanden elke dag twee keer poetst, kan het nog steeds voorkomen dat de adem niet fris ruikt. Het is niet gek als je adem niet fris ruikt. Er blijven namelijk altijd bacteriën in de mond zitten waardoor het uiteindelijk kan gaan stinken. Dit is niet handig en daarom kun je kijken voor mondwater en tandenragers. Mondwater geeft binnen een aantal seconden een frisse adem. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor een vieze adem. Mondwater heb je in verschillende smaken. Ondanks de soms lekkere smaken, is het niet de bedoeling dat je het doorslikt. Spoel de mondwater ongeveer 30 seconden in je mond. Hierna kun je het uitspugen en heb je een frisse adem voor de hele dag.

Witte tanden? Hoe kom je er aan

Als je witte tanden wilt, dan is het handig om elke dag twee keer te poetsen. Hiermee verklein je namelijk de kans op verkleuring. Ook roken helpt niet om de witte tanden te behouden. De schadelijke stofjes in tabak zullen er namelijk voor zorgen dat de tanden gaan verkleuren. Naast dat roken slecht is voor de tanden, is het ook slecht voor de longen en andere organen. Als je gebit momenteel geen mooie witte kleur heeft, dan kun je het gebit eventueel ook bleken. Echter, het beste kun je ervoor zorgen dat je tanden zo min mogelijk verkleuren door er goed voor te zorgen.

Meer tips? Kijk hier.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *