Wat is het nut van een elleboogbrace?

Wat is het nut van een elleboogbrace - ikbengezondbezig.nl

Iedereen met een blessure zou graag willen herstellen. Veel mensen maken daarbij gebruik van een brace als middel om te revalideren en om nog een blessure te voorkomen. Bij een elleboog werkt dat net zo. Bij een pijnlijke of gewonde elleboog maken sommige mensen gebruik van elleboogbrace om een elleboogblessure te voorkomen. Maar wat is het nut van een elleboogbrace?

Wat is een elleboograce?

Een elleboogbrace is werkt net als een gewone brace, om ondersteuning te geven. Zodat jouw elleboog uiteindelijk zich kan herstellen. Maar toch zijn er mensen die er niet in geloven, want zij denken dat het juist de kans op blessures verhogen. Het zijn sporters die vooral zo denken. Dat komt doordat de brace zo vaak gedragen wordt dat het kan zijn dat de spieren in het ellebooggewricht in kracht afnemen.

Elleboogbrace kopen

Een elleboogbrace kan worden gebruikt bij verschillende elleboogproblemen. De huisarts kan dat voor jou bepalen, maar als je online besteld en de klachten online aan de verkoper omschrijft de verkoper ook een advies. Een elleboogbrace wordt vaak gebruikt om de volgende redenen:

  • Tennisarm: het is een ontsteking van pezen aan de buitenkant van de ellebooog
  • Golfarm: hierbij is de plek waar jouw onderarmspieren aan jouw elleboog vastzitten geïrriteerd
  • Breuk: elleboog gebroken
  • Revalidatie: bijvoorbeeld een revalidatie na een operatie

Onder de elleboogbraces verschillen de prijzen een beetje. Een elleboogbrace die bestemd is voor Golferselleboog en tenniselleboog kost ongeveer €16,95. Een x-Tremus elleboogbrace bij klachten van overbelasting, revalidatie kost €49,95. Een pols-elleboogsplint is geschikt voor overbelasting, revalidatie en breuk. Die elleboogbrace kost rond de €33,-

Je kunt op verschillende manieren aan een elleboogbrace komen, bijvoorbeeld bij een apotheek, van de huisarts krijgen of het zelf bestellen. Voor professioneel advies kan je terecht bij een huisarts, of op de site van de verkoper.

Verschillende braces

Er zijn veel verschillende blessures die je kunt oplopen. En zo zijn er ook veel verschillende braces. Een brace is een hulpmiddel en een extra ondersteuning voor het onder andere voorkomen van nog een blessure en het revalideren van de blessure die je op dit moment hebt. Er zijn braces voor bijvoorbeeld jouw rug, enkel, pols en elleboog.

Brace kopen

De prijs van de brace hangt natuurlijk af van het soort brace dat je nodig hebt. Ook ligt het eraan waar je het koopt. Je kunt een brace krijgen door medisch aanbod of door het zelf te gaan kopen bij een drogisterij. En die prijzen kunne verschillen van de €15 tot €80,-. Het daarom verstandig om te informeren bij jouw huisarts over de blessure, want je koopt een brace die je misschien niet nodig hebt. Heb je het wel nodig dan weet je ook meteen welke passend is voor jouw blessure. Er zijn ook veel online verkopers die specialisten in dienst hebben en die jou daarover informeren.

Website: www.mymitella.nl

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *