Tips om van je hielspoor af te komen

Voet

Een hielspoor kan voor erg veel problemen zorgen. Zo kan het zowel pijn doen tijdens het zitten als lopen. De klachten houden meestal lang aan en dat kan het dagelijks leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Om ervoor te zorgen dat een hielspoor geen invloed meer uitoefent op je dagelijks leven, zijn er enkele tips die je kunt opvolgen.

Hielspoor, wat is dat?

Bij een hielspoor heb je last van verkalking van de peesplaat die aan het hielbeen zit verbonden. Een hielspoor zorgt niet altijd voor klachten, maar kan in sommige situaties zeer pijnlijk zijn. Daarnaast gaat een hielspoor vaak ook gepaard met een ontsteking van de pees. Hielspoor kan ontstaan door het hardlopen. Dit is naast een runners knee een van de meest voorkomende blessures bij hardlopers. Wanneer je eenmaal last hebt van hielspoor kan het vervelend aanvoelen en zelfs ook pijnlijk. Het kan maanden duren voordat je genezen bent van hielspoor en daarom is het belangrijk om de onderstaande tips op te volgen over hoe je er weer vanaf kan komen.

Neem voldoende rust

Om van een hielspoor af te komen is het belangrijk om voldoende rust te nemen. Belast je voet een periode niet of nauwelijks en kijk aan hoe dat werkt. In de meeste gevallen neemt de pijn geleidelijk af en herstelt de voet. Als dit niet gebeurt, dan kan het in sommige gevallen nodig zijn om een operatie in te plannen. Het is daarom ook altijd verstandig om met een hielspoor naar de huisarts te gaan. Hij of zij kan bepalen of het nodig is om je te laten opereren. Gelukkig zijn er nog andere hulpmiddelen die ingezet kunnen worden voordat je een operatie moet nemen. Hielspoor is in vele gevallen wel makkelijk op te lossen zonder een operatie. Lees hieronder welke hulpmiddelen je nog meer kan gebruiken.

Welke middelen kun je inzetten?

Naast dat je een periode zo min mogelijk kunt doen met je voet, kun je er ook voor kiezen om een geschikte zool te kopen. Er zijn namelijk diverse voetzolen die ervoor kunnen zorgen dat de belasting anders verdeeld wordt. Daardoor heb je minder last van pijn en verdwijnt het probleem eerder. Een hielspoor verhelpen met behulp van een zool wordt door velen als een van de prettigste opties ervaren. Een andere optie waarvoor je zou kunnen kiezen is een correctiekous. Deze dien je ‘s nachts te dragen om het herstel te bespoedigen.

Kijk hier voor meer tips.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *