Tips om het jaar gezond te beginnen

Sport

Alle oliebollen zitten natuurlijk heerlijk in de maag. Al het eten wat erin gaat moet er natuurlijk ook weer uit! Wat is er nou lekkerder dan om het jaar sportief en gezond te beginnen. In dit artikel ga ik je tips vertellen die jou gaan helpen om het jaar gezond te beginnen. Wist je bijvoorbeeld dat voeding ook heel belangrijk is bij het sporten. Ik wens je veel leesplezier! 

Ritme

Je ritme is heel belangrijk in het leven. Of het nou gaat om je slaapritme of eetritme. Zorg ervoor dat alles goed is gebalanceerd. Het is niet verstandig om de hele dag niks te eten en dan ’s avonds jezelf helemaal volproppen. Wat verder ook goed om te hebben is een goede nachtrust. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je weerstand beter wordt. Je krijgt ook meer controle over je gewicht en je herstelt ook sneller van spierpijn. Ik raad het dan ook aan om minimaal 6 uur te slapen elke dag. 

Sporten 

Sporten is wel het gezondste wat je kan doen. Maar hoe zorg ik ervoor dat ik dit goed aanpak? Je moet goed kijken wat het doel is. Wil je echt intensief gaan sporten met een target dat je wilt behalen? Dan kan personal trainer delft je daar zeker goed bij helpen. Ze zijn opgeleid op basis van drie essentiële pilaren van training, voeding en leefstijl coaching. Je kan er één op één trainen met de personal trainer. Ben je meer een teamplayer? Dan kan je er ook voor kiezen om je bij een sportclub in te schrijven. Het leuke aan een teamsport is dat je sneller sociale contacten legt en je moet elke week wel komen opdagen want anders heb je het gevoel dat je niet bij het team hoort. 

fit

Voeding 

Bij goed sporten hoort er natuurlijk ook gezonde voeding erbij. Gezonde voeding betekent natuurlijk niet dat je elke maaltijd een salade en veel fruit moet eten. Het is belangrijk om gevarieerd te eten. Zo krijg je alle voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft. Een vette hap kan natuurlijk geen kwaad. Maar zorg er wel voor dat je dit niet elke dag doet. Heb je hulp nodig met voedingsadvies? Dan raad ik het je zeker aan om hulp in te schakelen van een voedingscoach. 

Ben jij dit jaar ook begonnen met een gezondere lifestyle? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en hoe jouw traject is. Ik ben dit jaar begonnen met een training bij een personal trainer in delft! Ik kan niet wachten om te gaan knallen dit jaar! 

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *