Scootmobiel kopen; waar moet je op letten?

Scootmobiel kopen

Ben je van plan om een nieuwe scootmobiel te kopen? Wij kunnen ons voorstellen dat het erg lastig voor je is om een keuze te maken onder andere door het ruime assortiment scootmobielen. Scootmobielen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in vele soorten, maten en kleuren. Ook hebben ze eigenschappen waar je misschien nog nooit over heeft nagedacht. Wij helpen je graag op weg bij het kiezen van een scootmobiel door alles waarop je moet letten op een rijtje te zetten. Lees dus snel verder.

1. Let op het aantal wielen

Als je op zoek gaat naar een scootmobiel dan heb je de keuze uit scootmobielen met drie, vier of vijf wielen. Veel mensen denken dat vier of vijf wielen voor een stabielere wegligging zorgt. Echter is het bij scootmobielen zo dat ze allemaal even stabiel zijn en het aantal wielen daar geen invloed op heeft. Het verschil in het aantal wielen zit ‘m in de wendbaarheid. Zo heeft een scootmobiel met vier wielen een grotere draaicirkel dan een model met drie wielen. Als je wendbaar wilt zijn en de scootmobiel wilt gebruiken bij weinig ruimte, dan kan je het beste kiezen voor een scootmobiel met drie wielen.

2. Actieradius

De actieradius van een scootmobiel is de maximale afstand die je ermee kunt rijden. Voor veel mensen is dit het belangrijkste punt om op te letten bij het kopen van een scootmobiel. Je wilt natuurlijk je vrijheid behouden om ook grotere afstanden af te leggen met je scootmobiel indien dit nodig is. Gebruik je de scootmobiel alleen binnen de zorginstelling of verpleeghuis? Dan is dit punt minder belangrijk.

3. Opvouwbaar of niet?

Heb je weinig opbergruimte voor je scootmobiel? Of wil je graag je scootmobiel meenemen in de auto of trein? Dan kan het handig zijn om te kiezen voor een opvouwbare scootmobiel. Let er wel op dat deze modellen vaak een lagere actieradius hebben.

4. Snelheid

Wil je graag langere afstanden afleggen met je scootmobiel? Dan is het niet alleen handig om een goede actieradius te hebben, maar ook een scootmobiel met een iets hogere maximale snelheid. Zo kan je een beetje vaart maken en duurt het overbruggen van een lange afstand minder lang.

5. Comfortabele zitting

Bovenstaande punten zijn natuurlijk erg handig om op te letten bij de aanschaf van een scootmobiel, maar je wilt natuurlijk ook comfortabel kunnen zitten terwijl je rijdt in de scootmobiel. Kies daarom een scootmobiel met comfortabele zitting, zodat je geen last krijg van je rug.

Een scootmobiel kopen? Op Scootmobiel-Comfortabel.nl vind je een ruim assortiment aan topkwaliteit scootmobielen. Voor iedereen is hier wel een geschikt model te vinden!

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *