Pijn tegengaan met kinesiologie tape

Kinesiotape is een elastische sporttape met een enorme kleefkracht en wordt als een soort tweede huid aangebracht op je lichaam. Kinesiotape geeft ondersteuning aan de spieren en gewrichten en stimuleert daarnaast de spieren. De kinesiotape kan uitstekend gebruikt worden bij gespannen spieren, overbelasting, spierherstel en o.a. lymfoedeem. Kinesiologie tape kan de pijn verlichten bij blessures en tegelijkertijd de genezing versnellen. Kinesiotape lift de huid omhoog, wat zorgt voor een betere afvoer van de afvalstoffen.

Maar wat is kinesiotape eigenlijk?

Kinesio tape is gemaakt van elastisch katoen. De lijmlaag is gemaakt van acryl waardoor de kinesiotape goed op de huid blijft plakken. Meestal blijft de kinesiotape 5 tot 7 dagen op de huid zitten. Deze elastische sporttape heeft dezelfde eigenschappen als de huid. Door de elasticiteit en de dikte van de tape stimuleert het de natuurlijke beweging van de huid. Kinesiotape geeft de huid en de spieren stabiliteit en ondersteuning tijdens het sporten. Hierdoor kan het lichaam sneller herstellen.

Een professionele kinesiotape is altijd waterbestendig. Verdiep je daarom van te voren ook goed in welke kinesiotape jij wilt aanschaffen. Kies voor een kwalitatief goede tape zodat je er veel langer plezier van hebt! Je kunt kinesiotape kopen in diverse maten, kleuren en soorten. Er zijn ook speciale en grote rollen kinesiotape beschikbaar, die voornamelijk gebruikt worden door professionals.

De werking van deze elastische sporttape

Door de elastische tape aan te brengen op de spieren of gewrichten in uitgerekte positie wordt de natuurlijke beweging niet beperkt en wordt het bindweefsel geactiveerd en gemasseerd bij een  natuurlijke ontspanning van het lichaamsdeel. Bij natuurlijke ontspanning zie je op de plek van de tape golfjes ontstaan. Wanneer deze golfjes zichtbaar zijn wordt er ruimte gecreëerd tussen de opperhuid en de onderhuid. Deze ruimte heeft invloed op de zenuwen, bloed- en lymfevaten en activeert het pijndempend systeem.

Het toepassen en gebruiken van kinesiotape

Bij het gebruiken en aanbrengen van kinesiotape moet je een aantal dingen goed voor ogen houden. Voor een optimale hechting moet de huid schoon, egaal, droog en vetvrij zijn. Vermijd plooien bij het aanbrengen van de tape, dit kan namelijk blaren tot gevolg hebben, verwijder overmatig veel haar voordat je de tape aanbrengt, verwijder de tape voorzichtig het zicht goed vast op de huid en breng niet té veel rek aan op de tape.

Elastische tape of kinesiotape kun je ook gemakkelijk zelf aanbrengen. Zo kun je informatie verkrijgen bij je fysiotherapeut of een medical taping boek aanschaffen. Hierin staat specifieke uitleg over het aanbrengen van kinesiotape.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *