Ondanks de lockdown toch fysiotherapie krijgen in Leiden? Dat kan!

Ondanks de lockdown toch fysiotherapie krijgen in Leiden - ikbengezondbezig.nl

Hoogst waarschijnlijk zit je thuis, en kom je alleen de deur uit voor de boodschappen. Dat is ten minste wat heel Nederland op dit moment probeert te doen. Maar wat nu als je pijn hebt? Veel mensen denken dat het in de zorg nu dusdanig druk is dat ze wel even wachten. Maar dit is niet per se waar niet al het zorg personeel is nu druk. Zo ook de fysiotherapeuten. De praktijken moesten sluiten vanwege de anderhalve meter regel. En dus moesten behandelingen gestaakt worden. Helaas was toen nog niet bekend wanneer behandelingen meer mogelijk waren. Tijdelijk behandelingen stop zitten hoeft niet meteen problemen te veroorzaken. Maar het gaat nu wel erg lang duren. Daarom moeten er oplossingen worden bedacht. In dit artikel vind je de oplossing die we hebben bedacht.

Praktijken gesloten, wat nu?

Alle therapeuten hadden gehoopt dat deze staking van de behandelingen tijdelijk zou zijn maar helaas.  Voorlopig kunnen therapeuten en cliënten elkaar nog niet in het echt ontmoeten. Maar voor de behandelingen is het wel belangrijk dat deze door blijven gaan. gelukkig zijn er tegenwoordig veel middelen om dit op te kunnen lossen. We moeten nu online fysiotherapie gaan geven. Gelukkig is dit prima te doen met alle online middelen die we kunnen gebruiken. Het is nu beeldbellen fysiotherapie geworden. Door te videobellen kan je elkaar toch gewoon nog zien en kun je alsnog samen oefeningen gaan oefenen.

Er zijn veel mensen die niet weten dat deze mogelijkheid er is en dat is zonde! Want door blijven lopen met pijn kan op de langere termijn voor nog meer problemen gaan zorgen. En dat kan voorkomen worden. Neem daarom nog steeds contact op met je huis arts hij kan je dan doorverwijzen naar een fysiotherapeut. Maar je kan ook zelf contact opnemen met een fysiotherapeut.

Wat kan een fysiotherapeut voor je doen?

Doordat je niet meer fysiek naar een fysiotherapeut kan wordt het wel een stukje lastiger gemaakt voor de therapeut. Meestal wil de therapeut even voelen of van dicht bij bekijken wat er met je aan de hand is. Dit kan dus niet meer maar je kan wel helpen. Hoe kan je helpen? Wees heel duidelijk met het aangeven van jouw klachten en je pijnen. Zo kan hij er een goed beeld van krijgen. Want op basis van jouw klachten maakt de therapeut een diagnose. En maakt hij ook een behandelplan voor je. Het zal wel een stukje meer zelf discipline van je vragen.

Je hebt namelijk geen stok achter de deur dat de therapeut je gaat controleren. Maar je hebt waarschijnlijk wel alle tijd om je oefeningen thuis te kunnen doen.  Het doen van je oefeningen is erg belangrijk. Want zeker nu iedereen thuis zit wordt er een stuk minder bewogen. En hoe langer je niet beweegt hoe meer je spieren gaan verzwakken. Vaak denken mensen dat dit nog wel mee zal vallen maar helaas gaat dit sneller dan je denkt. Blijf daarom ook zeker in deze tijden lekker bewegen! Ben je opzoek naar een fysiotherapeut in Leiden zoek dan eens op fysiotherapie leiden, fysiotherapeut leiden.

Bron: FysioEffect

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *