Levensstijl aanpassen tijdens Corona

Door de coronacrisis delen mensen hun dagen een stuk anders in dan eerst. Ze werken nu voornamelijk vanuit huis, en sporten daarnaast meer in de natuur, wat natuurlijk erg goed is voor hunzelf. De werknemers kunnen gelukkig nu meer hun eigen werktijden indelen, niemand die echt op ze let wanneer ze beginnen of eindigen met hun werk op een dag. Dat rondje hardlopen mag dan dus ook zeker! Daarnaast is er ook iets negatievers ontstaan, namelijk een economische crisis. Veel mensen zijn zonder werk komen te zitten en kunnen daardoor niet zo veel meer uitgeven als voor de crisis. Hierdoor passen veel mensen hun lifestyle aan, door zuiniger te leven, en dus ook door meer te sporten. Wanneer je een eigen bedrijf hebt, is het al helemaal een spannende tijd. Je wil waarschijnlijk je werknemers gewoon houden, maar wat als de crisis dat niet toelaat? Hier is zeker een oplossing voor! UWV en de overheid hebben de handen namelijk in een geslagen en hebben samen een subsidieregeling gemaakt voor bedrijven en organisaties in nood.

NOW-regeling

Deze regeling heet de NOW-regeling. De subsidie kan aangevraagd worden wanneer je een omzetverlies van minstens 20% verwacht door de corona crisis. Als je wil weten of je hiervoor in aanmerking komt kan je even de NOW rekentool 2.0 invullen en kijken hoeveel subsidie je ongeveer kan verwachten van de overheid. Naast het aanpassen van je levensstijl door gezonder te leven, kan je het leven ook verbeteren door de subsidie aan te vragen. Op die manier heb je minder stress en kan je hoogstwaarschijnlijk gewoon je bedrijf houden.

Hulp tijdens de crisis

Naast de NOW-regeling kan er om meer dingen om hulp gevraagd worden. Veel mensen durven of willen vaak niet om hulp vragen, omdat ze denken dat het allemaal wel goedkomt, maar HCS kan goed helpen bij verschillende aspecten in het bedrijfsleven. Zij kunnen helpen bij bijvoorbeeld langdurige uitval van werknemers, door bijvoorbeeld ziekte. Dit geldt overigens niet alleen voor tijdens de corona crisis, dit kan te allen tijde. Wanneer je als bedrijf vragen hebt hoe je je werknemers kan stimuleren om harder te werken, wat je allemaal nodig hebt voor teambuilding of gewoon hoe je om moet gaan met ontslagen binnen je bedrijf. HCS kan je op veel verschillende vlakken helpen, zolang jij het maar aan ze vraagt. Daarnaast, wanneer een werknemer van je bedrijf ziek is geworden, en hulp nodig heeft om weer terug te komen binnen het bedrijf, kunnen zij ook de werknemer helpen met dit proces. Dan hoef jij als eigenaar je hier niet druk over te maken. Ik hoop dat dit allemaal wat helpt om de rust weer terug te kunnen vinden in je leven. Dan kan je weer met een gerust hart een stukje hardlopen in de natuur! Geniet ervan.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *