Infrarood: goed voor stramme spieren

Last van stramme spieren? Denk dan eens aan een bezoekje aan een infraroodsauna. Mocht dit je bevallen, dan kun je zo’n sauna ook zelf aanschaffen. Overweeg je een infraroodsauna te kopen? Dan is het handig om dit lijstje bij de hand te houden: waar moet je op letten. 

Spierpijn of reumatisch?

Allereerst: stramme spieren. Dat kan diverse oorzaken hebben. Ze kunnen stram aanvoelen na fanatiek sporten, maar er kan ook iets structureels aan de hand zijn. Er zijn bijvoorbeeld een aantal reumatische aandoeningen waarbij je stramme spieren kunt hebben. Mocht je ouderwets spierpijn hebben, dan volstaat wellicht een kort bezoekje aan de sauna. Heb je eigenlijk elke dag last van je spieren, dan is een eigen sauna natuurlijk dé uitkomst.

Relaxen in je eigen huis

Een infraroodsauna neemt helemaal niet zoveel ruimte in. Eigenlijk is een paar vierkante meter genoeg. Natuurlijk is het leuk om een kamer in te richten als relaxruimte, maar voor je spieren is dat niet echt nodig. Wat wel handig is, is als je een infraroodsauna koopt met de allerbeste lampen. Niet alleen omdat deze lampen langer meegaan, ook omdat deze lampen nu eenmaal duurzamer zijn. Een voorbeeld van goede infraroodlampen zijn die van Philips. Er zijn leveranciers die hun sauna sowieso met de juiste lampen inricht. 

Er weer tegenaan

Als je een infraroodsauna in je eigen woning hebt staan, is het eenvoudig om erin te gaan. Je hoeft niet eerst op pad, je kunt bij wijze van spreken voor het slapengaan een half uurtje in de sauna. Het kost je bijna geen extra tijd. Zeker niet als je merkt dat het weldadig is en je de rest van de dag profiteert van de voordelen van de infraroodstraling. De straling dringt diep door in je spieren en gewrichten, waardoor ze lekker warm worden. De doorbloeding wordt hiermee gestimuleerd en blokkades worden opgeheven. 

In de relaxstand

Als je dan toch een infraroodsauna in huis haalt, kun je maar beter van het hele pakket profiteren. Wist je dat je helemaal tot rust komt in de sauna? Je rug voelt soepel aan en je huid gaat er ook nog eens van stralen. Voor je het weet kun je alle stress in je werk prima handelen, met slechts elke dag een kwartiertje in de relaxstand. Na een kort bezoekje aan de infraroodsauna ben je zo ontspannen, dan kun je er weer tegenaan, de investering meer dan waard!

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *