Informatie over verschillende soorten eiwitten

Eiwitten bij groenten

Veel mensen hebben interesse in diverse soorten eiwitten. Niet alleen fanatieke sporters moeten een bepaalde hoeveelheid eiwitten consumeren, maar ook mensen die minder sporten of minder intensief bewegen hebben hier baat bij. Maar wat voor soort eiwitten bestaan er en waar heeft jouw lichaam behoeften aan? Om te kunnen bewegen en energie te hebben heeft iedereen genoeg eiwitten nodig. Of je dit nou uit eiwitshakes haalt of uit gewone voeding, beide is goed. We bespreken in het kort twee belangrijke soorten van eiwit, dierlijke eiwitten en plantaardige eiwitten. Ontdek welk soort eiwitten jij het meest consumeert.

Dierlijke eiwitten

De meeste mensen halen hun eiwitbehoefte uit dierlijke eiwitten. Bronnen van dierlijke eiwitten zijn dan vooral dierlijke producten zoals vlees, vis, kaas, eieren, melkproducten, etc. Wanneer jij een gebalanceerd voedingspatroon hebt met een aantal van deze dierlijke producten erin is de kans groot dat jouw eiwitgehalte helemaal in orde is. Eet jij weinig van deze producten omdat je een speciaal dieet volgt, zoals een vegetarisch of veganistisch dieet? Dan is het aan te raden om supplementen te slikken die deze dierlijke producten vervangen. Denk bijvoorbeeld aan eiwitshakes kopen.  Daarnaast is het ook mogelijk om meer aandacht te besteden aan plantaardige eiwitten om zo de shakes te vermijden.

Plantaardige eiwitten

Plantaardige eiwitten komen voor in producten zoals noten, granen, brood, of peulvruchten zoals kikkererwten of bonen. Voor mensen met een vegetarisch of veganistisch dieet is het van belang om zoveel mogelijk van deze producten op een dagelijkse basis te eten om zo genoeg eiwitten binnen te krijgen. Ten slotte heeft iedereen eiwitten nodig om genoeg energie te hebben om de dag door te komen. Consumeer jij zowel geen dierlijke als plantaardige eiwitten? Dan raden wij sterk aan om supplementen te gebruiken om toch genoeg eiwitten binnen te krijgen. Het is tenslotte een enorm belangrijke bron van dagelijkse energie. Vergeet dat niet.

Meer van dit soort blogs lezen? Klik dan hier.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *