Hoe kan je van je tandarts angst afkomen?

Tandarts

Als je last hebt van angsten, dan kan dat voor veel vervelende situaties zorgen. De ene persoon vindt het eng om op iemand af te stappen, terwijl de ander er alles aan doet om niet naar de tandarts te hoeven. Als je last hebt van angst voor de tandarts, dan is het tijd om actie te ondernemen. In dit artikel lees je wat je kunt doen om van je angst voor de tandarts af te komen.

Zorg voor voldoende afleiding

Wanneer je naar de tandarts gaat, kan het helpen om te zorgen voor voldoende afleiding. Zo kan het bijvoorbeeld helpen om muziek aan te letten en je voornamelijk te focussen op de tekst. Kies een liedje uit waar je thuis ook vaak naar luistert en bespreek het probleem met de tandarts. Als je eenmaal bij de tandarts bent, kun je het beste ook zoveel mogelijk op je ademhaling proberen te letten. Dit zorgt er ook voor dat de aandacht ergens anders ligt. Daarnaast zorgt het ervoor dat je meer tot rust komt. Hierdoor heb je waarschijnlijk minder last van de angst en gaat het tandartsbezoekje je een stukken prettiger af.

Houd de controle

Om een tandartsbezoekje minder eng te maken, kun je het beste vooraf vragen wat je precies te wachten staat. Vraag vervolgens waarom het nodig is en zie er de noodzaak van in. Indien je het prettig vindt, kun je tijdens de behandeling eventueel ook via een spiegel meekijken.

Een andere manier om de controle te houden tijdens een tandartsbezoekje, is door vooraf af te spreken dat wanneer jij je hand opsteekt, de tandarts tijdelijk stopt met de behandeling. Door dit vooraf af te spreken heb je het gevoel de controle te hebben over de situatie en dat is prettig.

Ga op zoek naar een andere tandarts

Een angst voor de tandarts kan ook komen door de tandarts zelf. Als jij je niet op je gemak voelt bij de tandarts, dan is het slim op zoek te gaan naar een andere tandarts. In elke stad zijn er meerdere tandartsen te vinden, dus je vindt altijd wel een geschikte tandarts. Neem vooraf contact met een tandarts Schiedam en bespreek je angst. Al gauw merk je hoe serieus je angst wordt genomen. Als het blijkt dat ook die tandarts geen rekening wilt houden met de angst, dan kun je het beste verder zoeken.

Hoe vind je een geschikte tandarts?

Als je op zoek bent naar een tandarts Vlaardingen,  dan zijn er diverse manieren om met de juiste in contact te komen. Allereerst kun je via het internet op zoek gaan naar alle tandartsen bij jou in de buurt. Vervolgens kun je in de reviews lezen wat anderen van de tandarts vinden. Kies vervolgens twee of drie tandartsen uit waar je een keer langsgaat voor een gesprek. Tijdens het gesprek kan je jouw angst bespreken en vragen naar hoe zij hierop inspelen. Maak vervolgens een keuze aan de hand van de antwoorden die je hebt gekregen.

Meer tips? Kijk hier.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *