Hoe kan je stressincontinentie verhelpen?

Badkamer

Er zijn verschillende kwaaltjes die voor veel onzekerheid kunnen zorgen. Een van deze kwaaltjes is stress incontinentie. Bij stressincontinentie heb je last van onregelmatig urineverlies. Dit kan voor erg vervelende situaties zorgen. Stress incontinentie kan zowel ‘s nachts plaatsvinden als overdag. Als je last hebt van stress incontinentie, dan zijn er een aantal manieren om ervan af te komen.

Wat is stress incontinentie precies?

Bij stressincontinentie heb je voornamelijk last van urineverlies wanneer er druk op de blaas wordt uitgeoefend. Dit kan in verschillende situaties tot stand komen. Zo kan het onder andere plaatsvinden tijdens het sporten. Het is overigens wel belangrijk om te onthouden dat stress incontinentie niks te maken heeft met stressvolle situaties.

Stressincontinentie komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Toch zijn er meer vrouwen dan mannen die hier last van hebben. Een situatie wanneer een vrouw er last van kan beginnen te krijgen, is na een bevalling

Wat kun je zelf doen om de klachten te verminderen

Als je last hebt van stressincontinentie, dan wil je daar natuurlijk het liefst zo snel mogelijk vanaf. Een methode om de klachten te verminderen, is door bekkenbodemspier oefeningen te doen. Om de oefeningen op de juiste manier te kunnen uitvoeren, is het wel belangrijk dat je naar een fysiotherapeut gaat. Hij of zij kan je de oefeningen uitleggen en zien of je het vervolgens zelf goed kunt.

Naast de oefeningen kun je er ook voor kiezen om contact op te nemen met de huisarts. Hij of zij kan je vervolgens ook doorverwijzen voor een operatie. Echter, als je er niet continu last van hebt, dan kun je het beste eerst proberen om te kijken of het vermindert door oefeningen te doen.

Probeer incontinentiemateriaal

Als je al een lange tijd last hebt van stress incontinentie, dan kun je er het beste voor kiezen om gebruik te maken van stressincontinentie materiaal. Voor het kopen van stressincontinentie materiaal hoef je overigens de deur niet uit. Er zijn namelijk verschillende webshops die er producten voor verkopen. Een bedrijf dat zich hier op richt, is Depend. Stress incontinentie verhelpen met Depend is zeer prettig en betrouwbaar. Zij verkopen namelijk verschillende producten waarmee het probleem opeens geen probleem meer hoeft te vormen.

Wat voor soorten incontinentiemateriaal kun je kopen?

Incontinentiemateriaal kun je in verschillende varianten kopen. Een van de meest bekende is toch wel de inlegger met plakstrip. Deze strips kun je gebruiken als je nauwelijks last hebt van incontinentie, maar ook als je erg veel urine verliest. Het voordeel van de plakstrip is dat de inlegger beter blijft zitten. Naast dat een plastrip erg prettig kan zijn, zijn er ook situaties waarbij je liever een model zonder plakstrip hebt. Ook dat is mogelijk. Deze inleggers zijn wel wat dikker dan de varianten met plakstrip. Ze worden dan ook bijna alleen maar gebruikt door mensen die veel urineverlies hebben. Een derde optie waarvoor je zou kunnen kiezen, is een incontinentiebroekje. Dit broekje vangt de urine op waardoor je er gedurende de dag geen last van hebt.

Meer tips? Bekijk de andere blogs.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *