Hoe kan ik mijn hond het beste verzorgen en schoonmaken?

Hond

De hond en mens gaan al onwijs lang samen. Al langer dan jij je kunt bedenken zijn wij en onze trouwe viervoeters niet meer van elkaar te scheiden. De hond kan niet zonder zijn baasje, maar een baasje kan ook zeker niet zonder zijn hond. Een hondenleven gaat helaas niet heel jouw leven mee. Gemiddeld worden honden namelijk ongeveer 10 tot 15 jaar. In deze jaren wil je jouw trouwe viervoeten natuurlijk het beste leven bieden die hij of zij maar kan wensen. Een goede verzorging is hier essentieel bij, maar hoe verzorg en was je een hond nu eigenlijk? Al hoe wel we al lang omgaan met onze honden, verbaast het ons soms nog hoe de basis al fout gaat bij sommige honden liefhebbers. Niet kan namelijk gebeuren, maar wil je echt je hond goed verzorgen en wassen, lees dan dit artikel! Wij leggen je de basis van een goede verzorging uit en vertellen je zelfs wat over wassen en geven je extra tips die je meteen kunt toepassen. Lees je mee?

Wat is de basis voor het verzorgen van een hond?

Laten we beginnen met de basis, het begin van het verzorgen van een hond. Net zoals jij, heeft je hond ook zo zijn behoeftes. Het verschil is dat jij dit kan doen wanneer je wilt. Je staat op en gaat naar de wc. Bij je trouwe viervoeter is dit helaas anders. Tenzij je je hond natuurlijk hebt geleerd om naar de wc te gaan, maar die zijn er maar weinig natuurlijk. Daarom raden wij aan om je hond minimaal 3 keer per dag uit te laten. Zo kan hij niet alleen plassen of poepen, maar ook krijgt hij of zij zo genoeg beweging. Kan je meer dan 3 keer per dag? Doe dat dan zeker! Speel ook eens met je hond. Neem een bal mee of koop een speeltje voor je hond.

En hoe zit het eigenlijk met het wassen van je hond?

Het wassen van je hond is ook belangrijk. Let wel op dat je een hond niet te vaak wast, maar max 2 keer per jaar. Tenzij het natuurlijk erg vies is geworden. Dit omdat te veel wassen schadelijk kan zijn voor de vetlaag op de huid van je hond. Ook is een goede hondenshampoo belangrijk. Benieuwd welke hondenshampoo het beste is? Bekijk dan hier de beste hondenshampoo.

Wat kun je nog meer doen om je hond goed te verzorgen?

Een hond is net zoals een mens niet bestendig tegen alles. Heeft je hond bijvoorbeeld last van ze oren? Bekijk dan eens naar een goede oor reiniger voor je hond: https://www.petz.nl/honden/oorreiniger

Meer van dit soort blogs lezen? Klik dan hier.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *