Een wortelkanaalbehandeling

wortelkanaalbehandeling

Als mensen het woord wortelkanaalbehandeling horen, raken ze al snel in paniek. Mensen denken namelijk dat dit verschrikkelijk is om te ondergaan, maar dat valt wel mee. In dit blogartikel lees je meer over een wortelkanaalbehandeling.

Wanneer heb je een wortelkanaalbehandeling nodig?

Veel mensen weten niet eens wat er precies voor nodig is om een wortelkanaalbehandeling te krijgen. Het zit zo, als het levende weefsel in je wortelkanaal ontstoken is of geweest, zal dat niet meer herstellen. Je hebt dan dus een wortelkanaalbehandeling nodig om het ontstoken weefsel weg te laten halen. Mocht je besluiten om dit niet te doen, dan kan het kaakbot gaan ontsteken, waardoor tanden en kiezen los kunnen raken, en dat wil je niet! Door een wortelkanaalbehandeling kan een tand of kies extra versteviging nodig hebben. Dan is het handig om een kroon of brug te plaatsen.

Wat houdt een wortelkanaalbehandeling in?

Het doel van een wortelkanaalbehandeling, wat ook wel zenuwbehandeling wordt genoemd, is het verwijderen van ontstoken tandvlees. Als eerste worden er röntgenfoto’s gemaakt om te ontdekken waar de ontsteking zit. Daarna wordt de lokale verdoving geplaatst zodat jij een vrijwel pijnloze behandeling kan hebben! Als de verdoving werkt, wordt de tand of kies opengemaakt en wordt jouw wortelkanaal goed schoongemaakt. Als laatste wordt het kanaal gevuld en sluiten ze de boel weer af met vulling.

Kosten wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling valt voor de meeste mensen buiten hen normale basisverzekering van de tandarts. Een wortelkanaalbehandeling kan al snel meer dan €500,- kosten!

Mijn eigen ervaring

Zelf heb ik ook het voor elkaar gekregen dat mijn wortelkanaal ontstoken was. Ik had best veel last van mijn kies en ben toen naar de tandarts gegaan om even een check-up te doen. Toen ik hoorde dat ik een wortelkanaalbehandeling nodig had, baalde ik flink. Ik keek erg tegen de behandeling op en het kostte best veel geld. Gelukkig zit ik bij een uitstekende tandarts namelijk Tandartspraktijk Enschede! Zij hebben mij uitstekend geholpen en ervoor gezorgd dat ik weer een goed gebit heb!

Mijn ervaring met mijn gebit is niet altijd even goed geweest. Ik heb veel gaatjes vroeger gehad vanwege het vele medicijnen slikken. Daarom zijn mijn tanden ook niet helemaal recht gaan staan. Daarom werd mij aangeraden om een beugel te nemen. Ik had geen zin om een hele slotjesbeugel behandeling te nemen, dus ik heb voor een goed alternatief gekozen namelijk een onzichtbare beugel! Dit is een makkelijk uit te nemen beugel die je tanden mooi recht maakt! Ik was erg tevreden met het resultaat na mijn traject!

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *