Brillen en Lenzen in Alle Soorten en Maten

multifocale lenzen

Ongeveer zes op de tien Nederlanders hebben ze nodig; brillen of lenzen. De een draagt het alleen tijdens het lezen, de ander draagt het fulltime. Gelukkig zijn er brillen en lenzen te vinden in alle soorten en maten. De mensen die voor brillen gaan kunnen kiezen uit de leukste designs en de mensen die gaan voor lenzen kunnen kiezen voor nacht of multifocale lenzen. Voor de beginnend lenzen drager is er vaak wel een obstakel, hoe krijg je jouw lenzen gemakkelijk in? Het kan gepriegelwerk zijn in het begin maar zodra jij dit onder de knie hebt, is het zo gedaan.

De Lenzen uit de Verpakking

Het is belangrijk dat jij je handen wast en droog maakt voordat de lenzen uit de folie of het doosje gehaald wordt. De reden hiervoor lijkt voor de hand liggend namelijk hygiëne, maar ook handen die recentelijk zijn gewassen en niet vies ogen moeten eraan gaan geloven. Het is namelijk niet de bedoeling dat jouw lenzen stofjes hebben die tussen jouw oog en de lens komen te zitten. Het advies luidt; haal de lenzen uit de verpakking met enkel het topje van de wijsvinger. Zo verminder je de kans op vuiltjes.

Controleer de Lens op Vuiltjes en Scheurtjes

Nu jij de lens op de top van je wijsvinger hebt, controleer de vorm van de lens. De lens kan namelijk twee kanten op vouwen. Als de lens een lipje heeft aan de buitenkant betekent dit dat de lens binnenstebuiten is. De lens heeft normaal een vorm als een kommetje. Verder controleer je – vooral bij herbruikbare lenzen – of er scheurtjes of vuiltjes op of in de lens zitten. Mocht het zo zijn dat er vuiltjes te vinden zijn, maak deze dan nooit schoon met water maar met lenzenvloeistof. Is de lens beschadigd dan moet je deze weggooien.

Tips en Tricks om je Lenzen in te Doen

Is de lens helemaal in orde, dan is het tijd om de lens in te doen. Dit kan best spannend zijn, gelukkig zijn er veel tips en tricks zodat ook jij een ster wordt in lenzen indoen. Gebruik wederom het topje van je wijsvinger om de lens te plaatsen. Met de andere hand trek je het bovenste ooglid omhoog. Het is op deze manier onmogelijk om te knipperen. Daarna trek je ook het onderste ooglid naar beneden en houd jij je lens in het midden van je oog. Voor de mensen die bang zijn om aan je ogen te zitten is er goed nieuws: je hoeft dit helemaal niet te doen, de lens hecht zich vanzelf aan je oog en komt op de juiste plek te zitten.

Snelle Levering en Scherpe Prijzen

Nu jij helemaal verkocht bent over hoe makkelijk het is om ze in te doen, wil je waarschijnlijk meer lenzen bestellen. Gelukkig hoef je niet tijdens deze koude wintermaanden je verwarmde huisje te verlaten en kan je met het gemak van online shoppen je lenzen online bestellen. Met een snelle levering en scherpe prijzen kan je al snel terecht bij sites zoals 123lens. Ook als je vragen hebt over specifieke zaken omtrent lensgebruik, kan er altijd contact opgenomen met de klantenservice van 123lens.

Voor meer informatie over gezondheid en meer, klik hier

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *