Gezonde snacks, wist je dat ze echt bestaan!?

Je kent het wel, je ligt lekker op de bank te chillen en Televisie te kijken en je krijgt een soort drang om iets snel iets lekkers te pakken om te eten, wat pak je dan al gauw? Een bak chips? Drop? Snoep? Zeg het maar, het zijn allemaal verschillende soorten snacks waarvan iedereen weet dat als je er te veel van eet dat het ongezond voor je kan zijn, maar is er ook een ander manier om te snacken maar toch gezond(er) bezig te zijn? Lees hier alles over de gezonde snack.

De gezonde(re) snacks

Snacken is fijn om te doen en kan je een heel voldoen gevoel geven als je weer eens zo’n lekkere bak chips op hebt, en dit is ook geen probleem als je dit maar niet te vaak doet. Door het hoge- suiker en vetgehalte wat in de meeste snacks zit kan dit na veel gebruik schadelijk voor je worden, denk aan ziektes zoals obesitas of suikerziekte of natuurlijk schade aan je gebit. Maar lezen over gebitsschade? Klik dan hier

Dit zijn kwalen die je kunt voorkomen of tegengaan op het moment dat je zou stoppen met het eten van deze snacks. Maar aangezien stoppen met snacken natuurlijk niet leuk is om te doen en tevens ook niet nodig is zijn er ook de zogeheten “Gezonde Snacks”. Deze snacks zijn net zo makkelijk tijdens een TV-kijksessie erbij te pakken als een zak winegums, net zo lekker en misschien nog wel het belangrijkst, ze zijn tien keer zo gezond. 

De gezonde varianten

De gezonde snack? Maar waar hebben we het dan over? We hebben het in dit geval over iets snels, lekkers en makkelijks om te eten, maar dan de gezonde versie hiervan. Er zijn hiervoor een aantal verschillende snackvervangers. Zoals de volgende vier;

  1. Fruit. Fruit is supergezond, superlekker en supermakkelijk te eten. Fruit bevat fruitsuikers waardoor het de lekkere zoete smaak krijgt terwijl deze suikers, glucose en fructose, een heel stuk gezonder voor je zijn dan de suikers die in snoep zitten, je kan daarom dit er beter bij pakken als je zin hebt om te snacken.
  2. Chocolade. Huh? Maar in chocolade zit toch superveel suiker en is toch niet gezond voor je? Dat geldt voor de meeste chocolade wel, maar gelukkig bestaat er ook Gezonde Chocolade. In deze chocolade zitten een stuk minder slechte zoetstoffen en veel meer natuurlijke producten dan in een normale chocoladereep. 
  3. Groente. Tuurlijk groente kun je ook snacken. Denk hierbij aan de snoeptomaatjes en de snoepkomkommers. Heerlijk om te eten en bomvol met gezonde stoffen. Je kunt deze vaak gewoon kopen bij je supermarkt om de hoek.
  4. Nootjes. Nootjes zijn ook heerlijk om te snacken en komen ook erg dicht bij het gevoel wat je krijgt bij het eten van een lekkere bak chips. Denk hierbij aan cashewnootjes, pinda’s etc. ook heerlijk om erbij te pakken tijdens je pauze bijvoorbeeld.

Deze vorm van snacken is dus heel fijn en lekker, je pakt het namelijk net zo snel en net zo gemakkelijk uit je voorraadkast als een zak chips en natuurlijk niet te vergeten, en misschien wel het meest belangrijk, het is gezond voor je. 

Lees Interacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.