Op de calorieën letten met een foodbox

Een calorie is een calorie, maar het is niet iets om bang voor te zijn als je wilt afvallen. Het kan zelfs je grootste vriend zijn als je gezond af wilt vallen. Toch benaderen veel mensen het als “de duivel” waarvan je toch zo min mogelijk binnen moet krijgen. Laat ik er eerst maar eens wat meer over vertellen. Of lees eens deze pagina over wat calorieën zijn.

We hebben het hier over een eenheid van energie. Het zit in al het voedsel dat je eet. Je lichaam haalt die energie er uit en verwerkt het in wat wij de spijsvertering noemen. Als ze daar die vorm van energie in vindt dan wordt dat opgeslagen in vetcellen. In je voeding zitten verschillende voedingsstoffen waarvan de koolhydraten, de vetten en de eiwitten de belangrijkste zijn. Ze zijn allemaal anders van samenstelling waardoor de ene gezonder is dan de ander.

Het belang van de calorie

Je hebt ze echter allemaal nodig om te beschikken over voldoende energie op ieder moment van de dag: als je werkt, sport, slaapt of als je in een lekkere luie stoel een boek zit te lezen. Je lichaam zorgt er altijd voor dat je ademhaalt en je hart klopt. Je bloed stroomt rond en je lichaam doet wat het moet doen. Dat kost allemaal energie. Je kunt zeggen dat er één belangrijke “wet” is bij afvallen: als je wilt afvallen dan is het nodig om minder energie in te nemen dan dat je verbrand. Alles wat je meer eet wordt als energie opgeslagen in vetcellen en als die maar groot genoeg worden dan word je zwaarder. Als je minder eet dan dat je verbrandt gaat je lichaam op zoek naar energiebronnen IN JE LICHAAM om het verschil goed te maken. Ze haalt daarbij energie uit je vetcellen (en maakt ze daarmee kleiner) en voor een klein deel wordt er energie gehaald uit je spieren door eiwitten te verbranden.

Het is helaas niet zo dat als je altijd minder eet dat je dan altijd zult afvallen. Je lichaam is nu eenmaal een complex geheel dat niet altijd reageert zoals je zou verwachten, maar in grote lijnen is dit wel wat je mag verwachten.

Op gewicht blijven met een foodbox

Ben jij bewust bezig met calorie inname? Soms is het best onduidelijk hoeveel je precies binnenkrijgt. Wanneer je zelf kookt en boodschappen doen heb je wel een idee hoe gezond/ongezond een recept is, maar precies weet je het nooit. Dankzij een foodbox of maaltijdbox wordt dat opeens een stuk duidelijker. Zo’n box bevat namelijk alle ingrediënten en een handige receptenkaart waarop precies de voedingswaarden staan. Zo weet je precies hoeveel calorieën, koolhydraten, vetten, suiker, enz. je binnenkrijgt.

  • Wekelijks een box bomvol verse producten
  • Gratis thuisbezorgd
  • Zelf kiezen uit meer dan 10 recepten
  • Mix van gezond, lekkere en vernieuwende recepten
  • Gemakkelijk koken dankzij de meegeleverde receptenkaart

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *