Een gezond lichaam met een koolhydraatarme levensstijl

Een gezond lichaam met een koolhydraatarme levensstijl / ikbengezondbezig

Een goede gezondheid is natuurlijk belangrijk voor iedereen.  Om een gezond leven te hebben moet je ook gezond eten en lekker veel bewegen. Er zijn natuurlijk dingen in je leven die je kan krijgen waar je niks aan kan doen zoals ziektes of dat je een slaapprobleem hebt, wat veel mensen hebben in Nederland. Dus in deze blog geef ik je wat tips en handvaten om een betere gezondheid te krijgen. Zodat je een gezonder gewicht krijgt en meer informatie over het koolhydraatarm dieet die je kunnen helpen om een betere gezondheid te krijgen.

Pas je voedingspatroon aan

Het belangrijkste advies kan je vast al raden: gezond eten. Dat hoeft echt niet te betekenen dat je nooit meer kunt genieten van een heerlijke ongezonde maaltijd of snack, maar het gaat er om dat je dit mindert. Je normale voedingspatroon moet gezond zijn en af en toe wat ongezonds eten past daar prima tussen. Dit is een van de vele redenen waarom mensen kiezen voor een koolhydraatarm dieet. Bij dit dieet kun je namelijk veel blijven eten en ook af en toe cheatday’s of maaltijden nuttigen, zolang je normale eetpatroon maar koolhydraatarm is.

Gezond eten is belangrijk voor je lichaam. Door gezond te eten krijg je weer energie en daar doet je lichaam allerlei belangrijke dingen mee. Zonder energie kun je niet leven, maar te veel energie is ook zeker schadelijk voor je lichaam. Je lichaam heeft verschillende  voedingsstoffen nodig zoals: eiwitten, vitamines, koolhydraten (goede bronnen van koolhydraten), mineralen en vitamines. Door te eten wat goed is voor je lichaam, is de kans op hart- en vaatziekten minder. Door gezond te eten blijf je op de juiste gewicht en word je niet te zwaar, alhoewel soms wat ongezonds geen kwaad kan natuurlijk.

Gezonde voeding

Dit kan je eten als je gezond wilt eten:

  • 250 tot 350 gram groente per dag
  • Een of twee stukken fruit per dag
  • Peulvruchten zoals: witte bonen/bruine bonen/linzen/kikkererwten
  • Volkorenbrood dan in plaats van wit brood
  • Eventueel andere producten vervangen voor volkorenproducten zoals volkoren pasta, zilvervlies rijst en zoete aardappels
  • 2 of 3 eieren per week
  • Ongezouten noten zoals: walnoten, pistachenoten, pecannoten, amandelen en cashewnoten
  • Zuivel producten zoals : melk (halfvol) en/of yoghurt (mager/Grieks)
  • Onbewerkt stuk vlees bijvoorbeeld kip of rundvlees
  • Vis bijvoorbeeld : haring/zalm/makreel/kabbeljauw/tonijn

Probeer elke dag wel wat anders te eten. Elk product heeft zijn eigen soort vitamines en mineralen wat goed is voor je lichaam daarom is het belangrijk elke dag wat anders te eten, zo krijgt je lichaam elke keer de juiste vitamines en mineralen binnen. Varieer dus!

Als je wat wilt eten was dan je handen en je eten (als je bijvoorbeeld groente of fruit gaat eten). Je denkt dat je handen en de producten schoon zijn maar dat is zeker niet altijd het geval, er zijn veel bacteriën en als je de slechte te pakken hebt dan heb je de komende tijd pech!

Let ook op wat je drinkt!

Als je 100 % gezond wilt eten moet je ook waarschijnlijk wat drinken weg laten zoals: frisdranken, sportdranken, kant en klare fruit/groentesap en energie dranken. Ze bevatten veel toegevoegde suiker, wat niet goed is voor je.

Je kan het beste water drinken, water met prik (voor de mensen die dit lekkerder vinden dan water, let wel op dat er geen suiker in zit), water met fruit of groente (snij wat fruit of groente en doe dat in je water), (halfvolle) melk, amandelmelk ongezoet, kokoswater, kokosmelk, thee of koffie zonder suiker.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *