De top 3 smakelijkste landen

1 van de misschien wel leukste dingen om te doen tijdens uw vakantie is het ontdekken van gerechten en smaken. Iedere bestemming heeft een ander eetcultuur en andere gerechten om uit te proberen, maar wij vragen ons af: waar kun je nou het lekkerst eten?

Thailand

Thailand is een paradijs voor liefhebbers van lekker eten. De Thaise keuken is bekend om zijn verse ingrediënten en heerlijke kruidige gerechten met kokos en gember Er zijn honderden verrukkelijke gerechten waaruit je kunt kiezen.Natuurlijk staan ze ook bekend om de geweldige curries (groen, rood, masaman, penang…) en gebakken rijst tot de iconische Pad Thai-voor-een-euro, eten in Thailand is een waar genoegen. De night markets, de street food en de sfeervolle kleine restaurantjes zorgen voor een ongekende eetervaring.

Italië

Geen keuken ter wereld die zoveel aanbidders heeft als de Italiaanse keuken. Het maakt niet uit waar je komt Siberië, IJsland, Mexico noemt het maar op en je komt er een italiaanse pizzeria tegen. De italiaanse keuken is flink gevarieerd en seizoensgebonden. In Italië wordt je bijna verplicht om verse ingrediënten te gebruiken anders heb je een aantal boze italianen op je dak. De legendarische Napolitaanse pizza, de rijkgevulde of juist verrukkelijk eenvoudig verse pasta’s, de niet te missen carbonara met spaghetti, en die iconische toetjes als panna cotta en tiramisu: eten is een geloof in Italië waar wij zelf gelovig van worden. Wil je nou een echte italiaanse pizza proeven in ons eigen kikkerlandje? Breng een bezoek aan Woodstone Pizza and Wine. Woodstone brengt de echte steenoven pizza’s naar Nederland om van te genieten.

India

Onder de Indiase keuken verstaat men de verschillende keukens van India. India kent een grote verscheidenheid aan etnische, maatschappelijke en religieuze bevolkingsgroepen, wat zijn weerslag heeft op de Indiase keuken. voorbeelden van de verschillende soorten gerechten: natuurlijk de romige, dikke curries waar minimaal 15 exotische kruiden in zitten geserveerd met zachte basmatirijst, de beroemde butter chicken,maar ook de typische kip of lam uit de tandoori oven, de biryiani-schotels, de linzensoepen noemt het maar op De Indiase keuken die wij hier kennen is overigens vooral die uit Noord-India (Punjab); in het zuiden bij bijvoorbeeld Kerala wordt veel meer met vis, kokos en bananenbladeren gewerkt.

Ondanks dat wij in Nederland niet de meest gevarieerde keuken hebben kunnen wij hier wel op unieke plekken eten. Hierdoor kunnen wij ook lekker van het internationale eten genieten zonder ver weg te reizen! Eten & drinken is dan ook een van de beste bezigheden van de dag.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *