De leukste pizza weetjes!

Bijna iedereen houdt er wel van; pizza! Daarom hebben wij een aantal leuke weetjes/feitjes over pizza op een rijtje gezet. 

Rare pizzavormen

Bij pizza denkt iedereen uiteraard meteen aan de platte ronde variant. Maar wist je dat er tegenwoordig ook veel afwijkende pizzavormen zijn? Denk bijvoorbeeld aan pizza op een stokje, pizza in een hoorntje of zelfs pizza in een potje! Dat is weer eens wat anders dan de standaard pizza met een bodem uit een pizzabodemfabriek. Ook de pizzaburger is de laatste tijd steeds populairder aan het worden.

Rare pizza toppings

Naast rare pizzavormen worden er tegenwoordig ook steeds gekkere pizza toppings gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan pizza’s met nutella, fruit, macaroni of eieren. Je kunt het zo gek niet bedenken, of mensen doen het op een pizza! 

Foodtrends

Ook de foodtrends van deze tijd hebben invloed op de pizza. Zo zien we tegenwoordig steeds meer gezonde vegetarische, veganistische, glutenvrije en lactosevrije pizza’s. Voor iedereen is er dus wel een passende pizza te vinden!

Meest besteld in Nederland

In Nederland worden op zondag gemiddeld de meeste pizza’s besteld, gevolgd door vrijdag en zaterdag. De pizza’s die het meest worden besteld in Nederland zijn margherita, shoarma en döner. 

Duurste pizza

In Glasgow kun je de duurste pizza ter wereld bestellen. Deze heet “Pizza Royale 007”, en kost meer dan €3000,-! Op deze pizza zit onder meer in champagne geweekt kaviaar, hertenvlees, gemarineerde kreeft en 24-karaats gouden vlokken.

De grootste pizza

In Los Angeles kun je de grootste pizza ter wereld bestellen. Deze pizza kost 200 dollar, en er kunnen 100 mensen van eten. De grootste pizza ooit werd in Rome gemaakt, en was 1261 m2. 

Vrouwen en pizza’s

Volgens pizzabezorgers geven vrouwen vaker fooi dan mannen. Ook bestellen vrouwen dubbel zo vaak een pizza met groenten dan mannen doen. 

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *