De Barbecue uit de Schuur

barbecue

Zodra ook deze wintermaanden aan hun einde komen en de warmte weer te voelen is, is er een ding wat we weer willen doen. De barbecue uit de schuur halen en lekkere gerechten bakken. Om ervoor te zorgen dat de beste gerechten in onze monden mogen dansen is het van belang om ook de juiste spullen daarvoor in huis te hebben. Zo heb je als beste getest product door radar Grizzly Grills kamado’s. Deze grills zien we tegenwoordig vaker in de achtertuinen van mensen en dat is niet zonder reden. De duurzame materialen en hoogwaardig keramiek zorgen voor een barbecue ervaring voor herhaling vatbaar.

Jouw Stukje Vlees, Vis of Kip

Naast de duurzame materialen waar twintig jaar garantie op gegeven kan worden, geven de kamado’s van Grizzly ook de echte smaak van houtskool vuur. Dit zorgt voor authentieke smaken die alleen voorkomen bij een barbecue. Nu je de juiste grill hebt is tijd om te kijken naar de producten die je gaat grillen. Wat zijn de spullen die exact nodig hebt om de lekkerste én gezondste gerechten te bereiden? Naast het juiste kookgerei, is het altijd een goed idee om te kijken waar jouw stukje vlees, vis of kip vandaan komt. Producten die veel bewerkt zijn of niet vers zijn, zijn vaak ook niet de gezondste optie. Verse producten zorgen ook altijd voor een betere smaak die wij allemaal willen.

Van Aanstekers tot Marinade Injectors

Nu de juiste producten op tafel staan naast je kamado, is het tijd om te kijken naar wat voor ander kookgerei je nodig hebt. Naast kamado’s zijn er namelijk ook Grizzly Grills accessoires. Hierbij kan er gedacht worden aan aanstekers die houtskool laat ontbranden met één druk op de knop, of roosters en pizzastenen. Verder is er regenbescherming te vinden om jouw kamado te beschermen tegen het onvoorspelbare, Nederlandse weer die wij allemaal maar al te goed kennen. En voor de chefs onder ons zijn er ook marinade injectors te vinden om jouw stukje vlees, vis of kip nóg beter te laten smaken.

Het Onderhoud van je Kamado

Alle juiste ingrediënten en kookaccessoires zijn nu in beeld, zijn er dan nog dingen die nodig zijn bij het bereiden van de lekkerste en gezondste gerechten? Het antwoord is ja, het juiste onderhoud van de kamado. Ten eerste kan je kijken naar de houtskool. Een kamado is een beetje anders dan een reguliere barbecue en heeft daarom ook ander soort houtskool nodig. Je gebruikt bijvoorbeeld geen briketten op je kamado. Wel is het handig om te weten dat jij je houtskool gaat hergebruiken. Houtskolen gaan al heel lang mee, maar doordat je ze hergebruikt, wordt het nog energiezuiniger. Het is wel belangrijk dat je de kamado dan ontdoet van as zodat er genoeg lucht bij kan komen.

Schoonmaken na het Grillen

Ben je klaar met grillen en eten? Dan is het tijd voor de schoonmaak. Hebben we niet allemaal even veel zin in maar het is wel noodzakelijk. Een vieze kamado zorgt immers voor ongezonde en vieze gerechten. Al met al is het belangrijk om de juiste producten en juiste accessoires te gebruiken, maar het allerbelangrijkste is toch wel plezier. Eet smakelijk!

Voor meer inspiratie voor eten en drinken, klik hier

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *