5 tips voor de perfecte bruiloftcatering of bedrijfsfeestcatering

Borrelplank kaas en worst

Niet alleen de weg naar het hart van een man gaat door zijn maag. Dat doet het vast voor heel wat mensen. Stiekem verheugen de gasten van een bruiloft of bedrijfsfeest zich niet alleen op het zien van de gastheer en -vrouw, maar op het eten. Maar omdat het eten zo belangrijk is en knorrende magen van de gasten tot ontevredenheid kunnen leiden, in dit blog enkele leuke tips rond het eten op je bruiloft of tijdens een bedrijfsfeest.

1. De timing moet goed zijn

Alles draait om de timing, óók als het op eten aankomt. Eten dat koud is geworden of kaas die oudbakken is, kan het humeur van de gasten snel laten wegvloeien. Praat met de locatie en/of de cateraar over de tijd die nodig is voor elke gang. En bouw alle geplande toespraken of acties dienovereenkomstig in. Niets is erger dan een perfect gebraden ossenhaas die niet opgediend kan worden omdat oom Erwin nog 30 minuten wil praten. Zodat je niet al zwetende handpalmen krijgt als een gast onaangekondigd de microfoon grijpt tussen de soep en het hoofdgerecht. Geef op de uitnodiding al een contactpersoon tot wie gasten zich kunnen wenden die een verrassing plannen.

2. Gasten op elk evenement hebben altijd trek

Zorg dat er altijd eten voorhanden is op je bruiloft of bedrijfsevenement. Dit kalmeert ook ouders wiens kinderen chagrijnig worden van de honger. Hoe je de dag ook indeelt, zorg voor kleine hapjes bij de eerste receptie, (bruids)taart in de namiddag, een viergangenmenu en een middernachthapje zijn niet te veel. Al je gasten zullen het echt waarderen.

3. Denk aan de kinderen

Als er veel kinderen worden verwacht, is het ook een goed idee om een kindermenu aan te bieden. Als het valt in te plannen, kun je wellicht het kindermenu laten brengen vóór de maaltijd voor volwassenen. Dit ontspant zowel de ouders als de kleintjes, want dan kunnen de kinderen in alle rust worden gevoed en kunnen ook de volwassenen van hun maaltijd genieten.

4. Verzorg vegetariërs en veganisten

Vegetariërs en veganisten zullen zich zeker onder je gasten bevinden, gezien de populariteit van deze voedseltrend. Des te beter als je van tevoren alternatieven biedt. Vraag in de uitnodiging of er vegetariërs of veganisten onder je gasten zullen zijn. Op die manier kan de cateraar zich er van tevoren op instellen. En let op: let ook op het gebak zoals de bruidstaart. Als je niet wilt dat de hele taart veganistisch is, dan misschien individuele cupcakes of cake pops.

5. Plan een repetitiediner

Een van de belangrijkste tips ooit voor het plannen van het eten op een evenement: zorg ervoor dat je een repetitiediner met je cateraar plant! Dan krijg je de gelegenheid om te testen hoe de gerechten daadwerkelijk smaken en eventueel wijzigingen aan te brengen. Kies een cateraar met een perfect totaalconcept. Dus een geweldige keuken, geselecteerde wijnen, perfect opgeleid personeel, upscale apparatuur, regionale & seizoensgebonden gerechten en die inspelen op de wensen van de gastheer en -vrouw.

Meer tips? Kijk hier.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *