Verantwoord en blijvend afvallen, hoe doe je dat?

Ze zijn met velen diegenen die iets aan hun overgewicht willen doen. Allemaal willen ze hun aanslepend gewichtsprobleem zo snel mogelijk oplossen. Maar net zoals je overgewicht niet onmiddellijk tot stand kwam raak je het ook van van het ene moment in het andere kwijt. Zeker als je het zo gevreesde jojo effect wilt voorkomen. Maar hoe pak je dat dan best aan, verantwoord en gezond afvallen zonder het gevreesde jojo effect?

Afvallen doe je niet met een crash dieet

Verantwoord en blijvend afvallen doe je zeker niet met een van de vele crash diëten. Die beloven je spectaculaire resultaten waar uiteindelijk niets van terecht komt. De eerste dagen van zo een dieet val je inderdaad veel af. Je verliest spijtig genoeg geen grammetje vet, wel veel vocht. Door zijn buitengewoon streng karakter hou een crash dieet ook nooit lang vol. En eens ermee gestopt weeg je al vlug meer dan bij de start van je dieet.

Afvallen doe je alleen in een gezond voedingspatroon

Verantwoord en blijvend afvallen doe je alleen door gezond en natuurlijk te eten. Je eet dan natuurlijk, evenwichtig en gevarieerd met veel eiwitten maar ook met voldoende gezonde onverzadigde vetten, vetzuren en trage koolhydraten. Heb je weinig tijd of inspiratie om dagelijks gezond te koken? Dan is afvallen met Powerslim zeker iets voor jou. Zo heb je altijd een voorraad gezonde voedingsproducten in huis. Wist je ook dat er zoiets bestaat als gezonde snacks?

Natuurlijk eten

Daarnaast eet je liefst geen bewerkte voeding. Die bevat namelijk teveel toegevoegde suikers en vetten. De meest natuurlijke voeding bestaat uit maar één ingrediënt. We spreken dan vooral over verse groenten en fruit, onbewerkte noten, zaden en pitten.

​Eet niet te veel, maar zeker ook niet te weinig

Om zo snel mogelijk af te vallen eten velen zo weinig mogelijk. Om af te vallen eet je minder calorieën dan je er dagelijks verbrandt. Dat aantal hangt van meerdere factoren af. Dat zijn vooral onze leeftijd, geslacht, geleverde inspanningen en onze gezondheidstoestand. Zo hebben mannen meer calorieën nodig dan vrouwen. Bij mannen schommelt hun aantal calorieën rond 2500 per dag. Vrouwen hebben voldoende aan 2000 calorieën. Met crash diëten eet je gemiddeld 1000 calorieën en dat is veel te weinig. Afvallen doe je er niet mee, integendeel. Je lichaam verbrandt minder vet. Het opgeslagen vet wordt aangesproken als energie als een tekort dreigt. Verantwoord en blijvend afvallen doe je door maximaal 500 calorieën per dag minder te eten dan aanbevolen.

Natuurlijk eten en meer bewegen

Natuurlijk eten alleen is niet voldoende om al je overgewicht kwijt te spelen. Een gezond eetpatroon neemt twee derde van je totale gewichtsverlies voor zijn rekening. Het overige gedeelte moet van meer lichaamsbeweging komen. Je zult dus niet alleen gezond moeten gaan eten maar ook meer bewegen. Bewoog je tot hiertoe weinig of niet? Train dan voortaan niet zoals een topsporter. Een half uurtje bewegen in open lucht volstaat. Sla geen enkele dag over, ook niet bij slecht weer en tijdens de winter.

Deze tips helpen je makkelijker en blijvend afvallen

 • Neem altijd een stevig ontbijt: zo krijg je nooit honger en beschik je over voldoende energie tot je volgende maaltijd
 • Sla geen enkele andere maaltijd over
 • Drink voor je ontbijt een groot glas lauw water met vers citroensap. Dat brengt je vetverbranding onmiddellijk op het gewenste toerental waardoor je overdag meer vet verbrandt
 • Vervang je drie grote maaltijden door meerdere maar kleinere maaltijden
 • Drink zoveel mogelijk water: dat zorgt voor een snel verzadigd gevoel en spoelt je lichaam schoon van alle giftige afvalstoffen die zich in je lichaam opstapelden
 • Eet zo weinig mogelijk suiker, ongezonde verzadigde vetten en transvetten
 • Beperk je consumptie van alle bewerkte voeding
 • Eet zo weinig mogelijk rood en bewerkt vlees, ook niet als broodbeleg (worst, salami, paté). Beperk je totale vleesgebruik tot maximaal 500 gram per week

Een gezond en natuurlijk eetpatroon om af te vallen bestaat uit

 • Veel verse groenten en vooral groene bladgroenten: die eet je onbeperkt en minstens 200 gram (liefst meer) per dag
 • Fruit: vanwege de aanwezigheid van fruitsuikers eet je fruit niet onbeperkt. Als je wilt afvallen volstaat een stuk fruit per dag.
 • Een handjevol of 25 gram onbewerkte noten, zaden en pitten per dag
 • Peulvruchten: barsten van de hoogwaardige eiwitten. Eet ze daarom minstens éénmaal per week
 • Vette vis eet je bij voorkeur minstens éénmaal per week
 • Eet regelmatig alle soorten bessen, aardbeien, bramen of frambozen

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *