Tips: fit worden

fit

Nieuwe jaar, nieuwe voornemens waaronder zoals altijd: fit worden. Elk jaar zie je in het eerste kwartaal een drukte in de sportscholen, omdat mensen eindelijk een begin willen maken om weer eens fit te worden. Echter, wordt het na een tijdje lastig om het bij te houden en zie je de drukte al gauw weer afnemen. Hoe zorg je ervoor dat je dit gedurende het hele jaar volhoudt (en zelfs daarna)? Lees gauw verder!

Doelen stellen

Voordat je begint is het belangrijk om doelen te stellen. Wat wil je nou precies bereiken? Fit worden is namelijk een breed begrip, dus is het een aanrader om dit wat concreter uit te schrijven voor jezelf. Wil je sterker worden? Wil je je conditie verbeteren? Wil je afvallen? Of wil je het puur doen omdat je er plezier uithaalt? Zodra je dit voor jezelf hebt kunnen vaststellen, kun je verder met de volgende stap hieronder!

Inspiratie opdoen

Als je een beginner bent, is het zeer moeilijk om zelf een begin te maken met een training. Wat werkt het best voor jou? Wat ga je leuk vinden of vind je leuk? Een manier om hieruit te komen is door hulp te vragen aan een trainer in de sportschool. Tegenwoordig kun je gebruik maken van gratis intake gesprekken waar dit allemaal wordt besproken en je vervolgens wordt begeleidt zodat je een begin kunt maken.

Daarnaast kun je natuurlijk ook gebruik maken van sociale media. Tegenwoordig zit het internet bomvol met influencers die fitness fanaten zijn en vaak ook wel video’s hebben voor beginners. Ook is het leuk als je geen beginner bent, omdat je zo altijd wel interessante en nieuwe oefeningen kunt tegenkomen om uit te proberen of zelfs nieuwe manieren kunt ontdekken om te gebruiken in je routine.

Apparatuur

Elke dag, of een paar keer in de week, naar de sportschool gaan kan nogal lastig te combineren zijn als je een druk leven hebt waarbij je werkt en ook nog eens andere verplichtingen hebt. Maar ben je zo gepassioneerd en toegewijd aan je doel om fit te blijven? Of wil je zo toch nog in beweging blijven? Dan kun je natuurlijk ook het apparatuur in huis halen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij fitwinkel Naaldwijk. Hier kun je apparaten aanschaffen zoals bijvoorbeeld crosstrainers, maar ook zelfs een hometrainer in zeeland aanschaffen. Zo hoef je niet altijd het huis uit om fit te blijven, maar kun je dat ook lekker thuis doen met de televisie aan! Lees hier meer blogs over bewegen.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *