Stevige wandelschoenen kopen

Ga je binnenkort op vakantie en wil je een wandeling gaan maken? Of ben je misschien een fervent wandelaar en ga je binnenkort weer een prachtige mars lopen? Dan is het verstandig om goede wandelschoenenaan te schaffen.

Zonder goede schoenen kun je immers geen fijne wandeling maken. Om zo comfortabel mogelijk te kunnen wandelen zal je een goede keuze moeten maken. Het is aan te raden om online goed onderzoek te doen naar de verscheidene soorten wandelschoenen die verkrijgbaar zijn. Op die manier heb je namelijk een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is en kun je uiteindelijk ook een betere beslissing maken.

Soorten wandelschoenen, de belangrijkste keuze

De schoenen die je draagt tijdens een wandeling hebben veel invloed op het wandelplezier. Wanneer je op zoek bent naar nieuwe wandelschoenen, dan zijn er vier varianten. Elke soort is gemaakt voor een andere wandeling en biedt op een andere manier ondersteuning aan je voeten en je rug.

Lichte wandelschoenen: Deze stevige doch lichte wandelschoenen zijn geschikt voor vrijwel elke wandeling in Nederland. Denk hierbij aan wandelingen door een bos, verhard pad of heuvel. Deze schoenen zijn uiterst geschikt voor asfalt en slijten hier ook minder snel op. Dat maakt deze schoen dan ook een goede kandidaat voor Vierdaagse wandelschoenen.

Trekking- of bergwandelschoenen: vormen het grootste aanbod van een gemiddelde sportwinkel. Deze schoenen zijn stevig en bieden ook meer steun aan voet en enkel. Dit maakt de schoen geschikt voor lange wandelingen door de natuur en bergwandelingen. De schoen is vaak hoger dan de andere varianten, zodat hij ook de enkels gemakkelijk ondersteund.

Zware trekkingschoenen: voor wandelingen in de bergen en wandelingen in serieuze natuurgebieden. De schoen is verstevigd voor de rug en zijn net iets zwaarder dan de lichte wandelschoen. Ook vind je extra stiksels aan de randen van de schoenen om er voor te zorgen dat je nog steviger ondersteund zult worden. Stijgijzervaste alpine schoenen: voor wanneer je echt een serieuze wandeling gaat maken waarbij je door weer en wind grote bergen zult beklimmen met grote verschillen in natuur en hoogte. Deze schoenen hebben de mogelijkheid om samen te werken met stijgijzers. De schoenen steunen de voet, enkel en rug opperbest. Een nadeel is dat ze gemakkelijk slijten op asfalt .Ze zijn dus echt gemaakt voor bergwandelingen en zeker niet voor asfalt.

Welke schoen heb ik nodig?

Zodra je een idee hebt van welke van de bovenstaande schoenen je kunt gaan gebruiken, is het belangrijk om een goed beeld te krijgen van de verscheidene merken die zich in die categorie bevinden. Zo kun je gemakkelijk een beeld vormen van de mogelijkheden en welke van die opties dan het beste bij jou past. Zodra je de merken op een rijtje hebt kan je checken of je de schoenen liever waterdicht wilt, waterafstotend of ademend. Verder is het belangrijk dat de schoen goed past en dat hij fijn zit tijdens het wandelen. Vervolgens zal je ook moeten bepalen of je liever leren of kunststof schoenen hebt.

Wandelschoenen koop je natuurlijk op SportiefTilburg.nl.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *