Personal training vs. zelf trainen: dit zijn de grootste verschillen

Als je een sporter bent en je wilt in vorm komen, vraag je je misschien af welke route voor jou de juiste is. Kies je bijvoorbeeld voor personal training of zelftraining? Het antwoord is niet per se eenvoudig, want er zijn verschillen tussen de twee. Beiden hebben voordelen, maar ook nadelen. In dit artikel leggen we uit wat personal trainers voor sporters doen dat zelftraining niet kan, en omgekeerd. Zo maak jij de beste keuze.

Voordelen en nadelen van zelftraining

Het voor de hand liggende voordeel van zelftraining is dat het gratis is (tenzij je besluit apparatuur of een lidmaatschap van een sportschool aan te schaffen). Dit maakt het geweldig voor wie een budget heeft of gewoon geen geld wil uitgeven aan een trainer. Dit is echter zowel een zegen als een vloek; zonder iemand die je verantwoordelijk houdt, is het moeilijker om gemotiveerd te blijven en jezelf te pushen om je doelen te bereiken. Bovendien, als je geen kennis hebt over de juiste vorm en techniek bij het trainen, raak je bijvoorbeeld sneller geblesseerd of overbelast je je spieren.

Voordelen en nadelen van persoonlijke training

Werken met een personal trainer heeft ook zijn eigen voor- en nadelen. Het voordeel van het inhuren van een personal trainer is dat hij aangepaste plannen maakt op basis van jouw individuele behoeften en dat hij je helpt ervoor te zorgen dat je elke oefening correct uitvoert om blessures te voorkomen. Bovendien is het erg motiverend om iemand aan je zijde te hebben die je pusht om je doelen te bereiken. Voor sporten met een personal trainer betaal je echter wel wat meer geld. Toch is het vaak wel je geld waard.

Ook vind je in bijna iedere stad wel een personal trainer die beschikbaar is. Woon je bijvoorbeeld in de buurt van Dordrecht? Kies dan voor een Personal trainer Dordrecht.

De beste keuze

Bij de keuze tussen personal training en zelftraining is er niet per se één goed antwoord – het hangt allemaal af van wat het beste werkt voor je levensstijl, budget en einddoel. Als de financiën het toelaten en de motivatie ontbreekt bij je solo-inspanningen, dan is het inhuren van een personal trainer de beste optie; maar als het budget een probleem is, dan levert ook zelftraining zeker goede resultaten op. Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen wat het beste voor jou werkt.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *