Deze populaire oefeningen kun je prima thuis doen!

Mensen vinden het tegenwoordig heel belangrijk om er goed uit te zien. Het aantal sportscholen in Nederland is de laatste jaren dan ook flink toegenomen. Dit aantal stijgt nog steeds! Men besteedt steeds meer aandacht aan een gezonde levensstijl. Gezond en gevarieerd eten hoort daar ook bij en natuurlijk je (dagelijkse) oefeningen. Maar vind jij een sportschool abonnement ook zo prijzig?

Oefeningen voor thuis of in de sportschool?

Iedereen kent wel de populaire fitnessketens Basis Fit, Anytime Fitness en Fit For free, Deze zitten dan ook 7 dagen per week vol met sporters. Je kan natuurlijk ook gebruik maken van personal training om je doelen te bereiken, maar wat als je nou helemaal geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan? Gelukkig zijn er ook een heleboel goede oefeningen die je thuis kunt doen, wij noemen er een aantal op.

De push-up

Ah, de push-up. Iedereen kent deze oefening wel, vaak worden push-ups gebruikt als strafoefeningen voor tijdens trainingen, dit is niet voor niets één van de meest gehate oefeningen. Echter is dit wel een hele effectieve oefening om kracht en sterke borstspieren te ontwikkelen, het voordeel is dat je alleen je eigen lichaamsgewicht gebruikt en daardoor is dit in principe overal uit te voeren.

oefeningen

Squats

Ook een hele bekende oefening en één van de efficiënte oefening die je thuis kunt beoefenen. Als de squat goed wordt uitgevoerd, dan train je er zowel de billen, de core als de benen mee. De squat zorgt ook voor een brede spieropbouw en is samen met de deadlift één van de meest effectiefste oefeningen voor buikspieren, hier zou je niet gelijk aan denken omdat je voornamelijk de beenspieren gebruikt. Echter gebruik je stiekem heel veel buikspieren om je evenwicht te behouden tijdens het uitvoeren van een squat.

person wearing blue Nike sneakers

Planking

Zeker voor beginners is het uitvoeren van de plank een hevige ervaring, de bedoeling is dat je jezelf zo recht mogelijk maakt en dat je deze houding een periode vast houdt. Met deze oefening train je spieren over je hele lichaam, waardoor dit ook een hele effectieve oefening is. Uiteindelijk is de plank een goede oefening om de kracht van je core te verbeteren.

Wist je dat je dit ook leuk met een buddy kunt doen? Je kunt de oefeningen dan uitbreiden met elkaar tussentijds een high-five geven.

two smiling women doing yoga pose

C-Crunches

Een iets andere oefening dan de normale crunch. Hierbij is het de bedoeling dat je op je rug gaat liggen en dat je dan je armen en benen de lucht in steekt. Vervolgens trek je je helemaal samen waardoor je je buikspieren constant helemaal uitrekt. Hoe lager je je benen houdt terwijl je uitgerekt bent hoe zwaarder het is voor de buikspieren. Probeer wel je onderrug constant op de grond te houden, anders kan je last krijgen van je rug.

oefeningen

Aan de slag met deze oefeningen!

En zo zie je maar dat je vaak prima thuis aan de slag kunt met meer bewegen. Wil je daarnaast toch wat meer cardio meepakken? Buiten hardlopen, een simpele hometrainer of oefeningen als touwtje springen of burpees brengen je hartslag ook zeker omhoog! Veel succes!

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *