Het geheim om fit door het leven te gaan

Fit door het leven, wie wil dat nou niet? Je voelt je er opgewekt door, staat er stevig van in je schoenen, en misschien nog het meest belangrijk, het is gezond voor je. Maar hoe word je nou precies fit? Wat is het geheim?

Er is geen geheim. Ongeacht hoeveel reclames je dagelijks voorbij ziet komen waarin jou van alles beloofd wordt. Denk maar aan dat je “Binnen 2 weken strak in je vel zit“. Ook is er geen wondercrème waardoor je er 10 jaar jonger uitziet. Nee, het begint allemaal bij jezelf.

De waarheid is dat er geen manier is waardoor je supersnel superfit wordt. Je moet voor de volle 100% achter je doel staan om die te kunnen bereiken, en om zo fit en gezond te worden en met zelfvertrouwen en geluk door het leven te gaan.

Waar moet je op letten om fit te worden en te blijven?

Om fit te worden moet je waarschijnlijk een aantal factoren in je dagelijkse leefpatroon aanpassen. Je gaat namelijk letten op wat je eet, je beweging en je slaappatroon.

Voeding

Wat eten en drinken betreft ga je om je doel te kunnen bereiken wat vaker je oh zo lekkere stukje chocolade aan de kant moeten leggen. Je moet opletten dat je niet zo veel meer gaat snacken en in plaats daarvan vaker koolhydraat- en eiwitrijke etenswaren tot je neemt. Koolhydraten lijken een boosdoener, maar hebben we toch echt nodig voor een sterk en fit lichaam.

Vis is een goed voorbeeld hiervan, maar ook in (wit) vlees zitten veel eiwitten. Verder kun je – naast natuurlijk voldoende fruit en groenten – denken aan eieren, kwark, hüttenkäse, noten en kikkererwten.

assorted foods

Beweging

Ook ga je veel aan beweging doen om je doel te kunnen behalen. Bewegen is heel belangrijk in dit proces omdat je hierbij vet verbrandt, je uithoudingsvermogen verbetert, spieren traint etc. De beste manier om met beweging je doel te behalen is door dit af te stemmen met een personal trainer. Een personal trainer werkt één op één met jou. Je bespreekt met je trainer wat je doel is en hierop baseert hij of zij dan een persoonlijk trainingsplan waar jullie beiden binnen een bepaalde tijd aan gaan werken om zo je doel te behalen, effectiever gaat je proces richting het fit zijn niet worden.

Slaapritme

Ten slotte ga je op je slaapritme letten. Slaap is heel belangrijk voor de mens. Dit is de tijd waarin je lichaam zijn rust pakt, het energiepeil weer opvoert en waar je lichaam zich herstelt. Met een goede nachtrust breng jij de dag actiever door omdat je meer uitgerust en opgewekter bent. Daarnaast is een goede nachtrust ook gezond voor je. Probeer eens je telefoon, laptop, tabled op stil te zetten en weg te leggen als je in je bed ligt, je zal positief verrast worden van het effect op je slaap.

Daglicht

We hebben allemaal daglicht (en frisse lucht) nodig, zorg dan ook dat je voldoende buiten komt. Lukt dat niet, dank dan eens aan een daglichtlamp. Zo’n lamp kan zorgen voor een beter dagritme en een betere slaap. Er zijn namelijk daglichtlampen met zowel rood licht ten behoeve van het slapen (ondergaande zon) en helder wit licht om een opgaande zon te creëren.

Meer over een gezonde en fitte levensstijl lezen? Houd onze website of die van Omnino.nl dan regelmatig in de gaten!

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *