Fysiotherapie nodig? 5 tips voor je bezoek aan de fysio!

Fysiotherapie nodig

Voor de eerste keer fysiotherapie nodig? En vraag je jezelf af wat je allemaal kunt verwachten? Weet wat je te wachten staat door onderstaand artikel met 5 tips voor je bezoek aan de fysio te lezen!

Tip 1. Voorbereiding

Wees voorbereid op de vele vragen die een fysiotherapeut zal vragen om de oorzaak van jouw klacht(en) te ontdekken. Vragen als: hoe is de klacht ontstaan? Hoe lang heb je last van de klachten? Waar doet het pijn? Bij welke bewegingen doet het (extra) pijn? Wanneer heb je er last van? En wanneer heb je er minder last van? Dit soort vragen kan je van een fysiotherapeut verwachten tijdens de eerste afspraak. Het is dus handig om hier van te voren even over nagedacht te hebben.

Tip 2. Geen verwijsbriefje nodig

Voor een bezoek aan de fysiotherapeut is geen doktersverwijzing nodig. Je kunt dus direct contact opnemen met de fysiopraktijk om een afspraak in te plannen. Bij sommige klachten is er wel een verwijsbriefje nodig, mocht dit nodig zijn dan zal de fysiotherapeut je hierop attenderen.

Tip 3. Check je zorgverzekering

Het checken van je zorgverzekering is zeker een aanrader. In veel gevallen wordt een bepaald aantal behandelingen vergoed vanuit de zorgverzekering. Voordat je een afspraak maakt bij de fysiotherapeut is het verstandig om je zorgverzekering te checken. Check bijvoorbeeld of je aanvullend verzekerd bent en voor hoeveel behandelingen.

Tip 4. Afspraken vroegtijdig inplannen

Zit je krap in tijd? En heb je een bepaalde dag of tijd dat jou het beste uitkomt? Dan kan je het beste de afspraken zo ver mogelijk inplannen. Zo is de kans het grootst dat je op jouw favoriete tijdstip langs kan komen voor een behandeling. Plan je wekelijks de nieuwe afspraak in, dan heb je minder keuze omdat de planning al een stuk voller zit.

Tip 5. Ondergoed

Bij klachten aan je rug, schouder, been, heup of lies is het soms nodig om je gedeeltelijk uit te kleden. Dit is nodig om goed te kunnen onderzoeken of te behandelen. Hou er dus rekening mee dat je ondergoed aantrekt dat niet doorschijnt en goed afsluit.

Fysiotherapie werkt bij lichamelijke klachten

Als je last hebt van lichamelijk klachten die te maken hebben met botten, gewrichten, spieren of pezen dan is fysiotherapie vaak de beste behandeling. Na de eerste behandeling ervaar je vaak al een verlichting van de klachten. Fysiotherapie is er voor iedereen, van jong tot oud.

Lees Interacties

Reacties

  1. Ik heb tijdens het hardlopen een blessure opgelopen. Eerst dacht ik dat ik wel kan wachten tot de pijn weg is, maar nu houdt de pijn al een week aan. Fijn dat er geen verwijsbriefje nodig is voor het bezoek aan de fysiotherapeut! Verder ga ik de genoemde vragen goed voorbereiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *