Een hardloopwedstrijd organiseren

Afgelopen jaar zijn sportevenementen helaas door corona afgelast omdat er geen anderhalve meter gewaarborgd kan worden. Hetzelfde geldt voor hardloopwedstrijden op professioneel niveau of de recreatieve hardloopwedstrijd. Echter is er nu wel tijd om zelf een hardloopwedstrijd te organiseren. Bedenk een goed plan en trommel je buren, vrienden of dorpsgenoten op voor een sportief en leuk evenement. Gezond en gezellig het einde van het coronapandemie vieren!

Maak een hardloopplan

De belangrijkste dingen die je moet regelen is de route en de doelgroep. Welke mensen gaan welke route lopen? Wil je het voor de buurt organiseren of voor het dorp? Houd rekening met de fysieke gesteldheid van de mensen en pas hier de loopafstand ook mee aan. Houd er ook rekening mee dat als je voor een grote groep mensen een hardloopwedstrijd wilt organiseren je dan wellicht vergunningen moet aanvragen. Hier heb je dus extra werk mee. Klein en simpel of groot en uitgebreid, jij kiest!

Houdt rekening met coronamaatregelen

Wanneer vanuit de overheid weer hardloopwedstrijden georganiseerd mogen worden is het echter nog wel de vraag in hoeverre de groepsgrootte mag zijn. Wanneer je dus zo snel mogelijk na het coronavirus een hardloopwedstrijd wilt organiseren is het nog maar de vraag of er bezoeker mogen komen om de deelnemers aan te moedigen. Enkele benodigdheden die je wellicht nodig bent zijn dus mondkapjes en handgel met de inachtneming van 1,5 meter. Door het grote aanbod leuke mondkapjes hoeft een geen medische beeld te krijgen maar een leuk en vrolijk beeld.

Benodigdheden

Er zijn heel veel benodigdheden die je kunt gebruiken tijdens in hardloopwedstrijd. Het is echter de vraag welke benodigdheden relevant zijn voor jou georganiseerde hardloopwedstrijd. Wil je deelnemers een nummer meegeven of wil je keycords bedrukken zodat alles digitaal geregistreerd wordt. Hetzelfde geldt voor eten en drinken onderweg. Dit is ook bepalend van het weer, de afstand en de sportieve gesteldheid van de deelnemers. Hieronder hebben we dan grofweg de belangrijkste benodigdheden voor het organiseren van een hardloopwedstrijd genoteerd:

  • Deelnemer registratie (nummer of naam);
  • Afzetlint;
  • Verkeerregelaars;
  • Drink en eten aangevers;
  • Omroeper;
  • DJ voor muziek;
  • EHBO;
  • Douche gelegenheid;
  • Droge plekken (bijv. partytent) voor bezoekers;
  • Enzovoorts.

Kortom, alle benodigdheden zijn afhankelijk van de deelnemers, afstand en weeromstandigheden. In de basis is het belangrijk dat het iedereen er weer heelhuids uitkomen waardoor een EHBO vaak een must is. Loop de route bijvoorbeeld eens van te voren om gevaren te herkennen. Alleen dan zul je de pijnpunten en verbeterpunten goed in kaart kunnen brengen. Als dan eenmaal het startschot klinkt kun je met een gerust hart genieten van je eigen georganiseerde hardloopwedstrijd.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *