De beste oefeningen voor op de fitnessbank

Als je wel eens krachttraining hebt uitgevoerd, dan ben je bijna zeker weten bekend met de fitnessbank. Deze multifunctionele bank kan gebruikt worden voor talloze oefeningen en is begaanbaar voor training van het gehele lichaam. Om het wat makkelijker te maken, noemen wij een aantal oefeningen op waarvan wij denken dat deze het beste zijn voor jouw kracht en gezondheid!

Dumbell press

Dumbell press is een borstspieroefening. Met deze oefening train je vooral de bovenkant van de borst. Bij deze oefening is het de bedoeling met dumbells van zoveel kilo als jij aankan omhoog te duwen terwijl je met je rug op het bankje ligt. Houd je armen 90 graden en duw de dumbells naar voren. Laat ze vervolgens rustig zakken en duw ze daarna weer explosief omhoog. Doe dit ongeveer 3 setjes van 12x.

Abdominal reverse curl

Dit is een buikoefening. Je traint hier dus de buik, met voornamelijk de focus op de onderste blokjes van je (misschien al zichtbare sixpack). Ga met je rug op de vlakke bank liggen. Grijp met beide handen boven je hoofd de fitness bank vast. Strek je benen en til ze lichtjes omhoog. Span je buik aan terwijl je je knieën buigt en je tenen omhoog brengt. Doe dit 3 setjes van 20x.

Bent over row

De bent over row is een rugoefening. Met deze oefening train je de gehele bovenkant van de rug. Plaats een knie op het bankje en laat je andere voet op de grond staan. Leun naar voren totdat je rug ongeveer 90 graden is. Laat de dumbell hangen en haal deze in een roeibeweging omhoog. Let op: met deze oefening wissel je na 12x van arm en van knie op het bankje. Doe je dus eerst je linkerarm dan moet je eerst je rechterknie op het bankje zetten. Doe dit ook 3 setjes.

Andere oefeningen

Natuurlijk zijn er nog veel meer oefeningen om uit te voeren, zo ook voor de armen en benen. Daar gaan wij nu niet op in. Als je voor thuis een fitnessbank wil aanschaffen dan raden wij de kwaliteit fitnessbanken van Tunturi aan. Voor andere fitness- of cardio apparaten verwijzen wij jouw graag naar de site!

Vond je dit artikel interessant? Dan is het volgende artikel ook iets voor jou! Tips: fit worden.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *