Complete training voor een fitter lijf

Als je in de huidige periode jezelf nog kunt motiveren, zonder naar de sportschool te gaan heb je in ieder geval een goede intrinsieke motivatie. Veel mensen haken nu juist af en trainen niet voldoende en worden daardoor te lui. Het is dus belangrijk om jezelf uit te blijven dagen en toch de motivatie te vinden om voldoende te bewegen. Dat is ontzettend belangrijk om een gezonde levensstijl te kunnen blijven hanteren. We zoomen in deze blog in op de mogelijkheden voor een een goede complete training.

Verschillende spiergroepen trainen

Als je vaker naar de sportschool gaat ben je er vast wel bewust mee bezig, maar het is van belang om verschillende spiergroepen te trainen. Je rug trainen gaat bijvoorbeeld vanuit huis weer wat lastiger dan bijvoorbeeld je biceps of triceps trainen. Er zijn verschillende opties om de spiergroepen te trainen. Doordat sommige een aanvulling op een andere groep zijn, kun je ze het beste combineren. Zo kun je je rug trainen met je biceps trainen. Je triceps goed combineren met je borst en je benen met je schouders. Als je daarnaast ook nog een beetje cardio doet, kun je een mooie en volledige training opzetten. Iedere spiergroep heeft zijn eigen voors-en tegens. Voor een goede tricep en borsttraining kun je bijvoorbeeld met opdrukken al heel ver komen. Voor een sterke rug is optrekken een hele goede oefening. Wel is het belangrijk dat je elke spiergroep even vaak traint. Zo blijven de spieren in balans en heb je niet een bepaalde spiergroep die sterker is dan de ander. Never skip leg day!

Juiste materialen om te trainen

Vanzelfsprekend als je goed materiaal hebt is er meer mogelijk dan met beperkte middelen. Voor de beste halterbanks betaal je namelijk al snel een hoop geld. Het is dus ook een prima optie om te kijken of je een halterbank bij de fitness kunt lenen of je kiest voor een wat ouder model of dus tweedehands te kopen. Op die manier kun je eenvoudiger besparen en kun je bijvoorbeeld een extra set aan dumbbells aan te schaffen. Dumbbells zijn voor verschillende spiergroepen erg handig om te gebruiken. Als je online enkele tutorials bekijkt en zoekt naar trainen met dumbbells zul je voldoende mogelijkheden vinden die aansluiten bij de diverse trainingen die je wilt doen. Door het juiste materiaal te gebruiken kun je met een setje dumbbells al heel erg ver komen.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *