Boksen; veel meer dan blauwe plekken en spierpijn

Boksen, de sport waarbij je letterlijk en figuurlijk afgemat wordt, maar waarom doen dan toch nog zoveel mensen het? Waarom zou je voor de lol met iemand willen vechten? Boksen heeft namelijk naast de blauwe plekken en spierpijn super veel voordelen. Je hoeft geen groot en gespierd iemand te zijn om deze sport te beoefenen, nee deze sport is voor iedereen. Boksen is voor jong en oud, groot en klein.

De voordelen van boksen voor jou op een rijtje

Beweging

Boksen valt wat betreft het soort sport onder de HI-IT, dit staat voor high intensitivity, het is namelijk een erg intensieve sport. Na een klein sparsessie tijdens een boksles is de kans redelijk dat je buiten adem bent. Maar deze hoge intensiviteit is voordelig omdat je hierbij in een relatief korte tijd veel calorieën verbrand en daarbij val je gemakkelijk af. Daarnaast is dit level van HI-IT goed voor je fitheid, je wordt er sterker van, krijgt een beter uithoudingsvermogen, en je traint je incasseringsvermogen.

Mentaal

Boksen is niet alleen goed voor je fysieke status, maar ook mentaal is het heel goed voor je. Bijvoorbeeld als je gespannen bent, dan kan een boksles super opluchtend zijn, je slaat hierbij letterlijk en figuurlijk al je emoties er even uit en dat kan superfijn zijn als je veel last hebt van stress. Na de bokstraining zul je je ontspannen voelen. Boksen is ook uit je comfortzone stappen. Je kan natuurlijk wel in je eentje naar de sportschool gaan en je trainingsroutine afwerken maar een boksles is bijna net zo intensief als een sportschoolsessie en het is voor de verandering ook leuk! Ten slotte is het goed voor je zelfvertrouwen, als je een aantal lessen hebt gevolgd en je je goed voelt bij deze trainingen dan zul je merken dat je zelfvertrouwen ook een boost krijgt, je zal hierdoor steviger in je schoenen staan. Kortom, boksen is veel meer dan alleen blauwe plekken en spierpijn.

Boksen wordt vaak snel geassocieerd met agressiviteit, grote gespierde mensen die elkaar slaan, dit is ook begrijpelijk maar toch is het veel meer dan dat. Er zijn heel veel mensen die totaal niet agressief zijn en juist tegen agressiviteit zijn maar toch op boksen zitten. Deze mensen kunnen beamen dat er heel veel positieve aspecten aan het beoefen van het boksen zitten verbonden. De grote Muhammed Ali zei eens; “If my mind can conceive it and my heart can believe it – then I can achieve it”, Kortom, met de juiste instelling kun je alles bereiken.

Wil je meer lezen over sporten? Houd dan onze site of die van www.voordemannen.nl in de gaten!

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *