4 redenen om een personal trainer in te schakelen

4 redenen om een personal trainer in te schakelen - ikbengezondbezig

Zeker na de corona periode zijn er bij veel mensen wat extra kilo’s aangekomen. Nu is dat natuurlijk helemaal niet erg, maar met de zomer in het vooruitzicht is het wel weer tijd om weer wat van de overbodige kilo’s eraf te krijgen. De beste manier is om dit te doen met een personal trainer. Wij geven je 4 redenen waar je moet trainer met een personal trainer.

1. Extra motivatie

De belangrijkste reden voor veel mensen om een personal trainer in te schakelen is de extra motivatie. Daar waar sporten voor sommigen een uitlaatklep is, is het voor anderen weer een verplicht nummer. Bij de laatste groep is de motivatie om echt door te gaan dan ook een stuk lager. Een personal trainer herkent dit bij jou en weet je vervolgens weer extra te motiveren. De personal trainer is in dat geval een stok achter de deur om er voor te zorgen dat je toch weer gaat sporten. 

2. Variatie in trainingen

Een andere belangrijke reden om voor een personal trainer te kiezen is de variatie in de oefeningen. Als jij voor jezelf gaat sporten kom je in een routine terecht. Een personal trainer zorgt er juist voor dat er altijd voldoende variatie is. In samenwerking met jou wordt een afwisselend trainingsschema gemaakt, zodat jij ook zonder de trainer oefeningen kunt doen. Deze variatie zorgt er voor dat jij het sporten leuk blijft vinden en niet uitgekeken raakt op een oefening.

3. Voorkom blessures

Het goed uitoefenen van oefeningen is belangrijk om te voorkomen dat je blessures krijgt. Het is helemaal niet nodig om gelijk met de zwaarste gewichten te oefenen. Sterker nog, jouw personal trainer zal je aanraden om laag in te zetten en dit langzaam op te bouwen. In het begin zal alles draaien om de techniek waarmee je de oefeningen uitvoert en later pas de intensiteit. Zo voorkom jij dat je halverwege jouw schema een blessure oploopt, waardoor je vervolgens weer een tijd niet kunt sporten. 

4. Gezonde voeding

Om je resultaten te maximaliseren, is het niet alleen belangrijk dat je de juiste oefeningen doet, maar ook dat je gezond leeft. Een goed eetpatroon kan er voor zorgen dat je jouw doelen sneller behaald. Sommige personal trainers kunnen (en mogen) ook een voedingsschema voor je uitschrijven. Vraag hier voor de zekerheid even naar bij jouw sportschool. 

Lees Interacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.