3 redenen waarom je kind zou moeten buitenspelen

We zijn allemaal groot geworden met buitenspelen. Voetballen op het plein, stoepkrijten of tikkertje, we hebben het waarschijnlijk allemaal wel eens gespeeld. Helaas is het aantal kinderen dat regelmatig buiten speelt tegenwoordig afgenomen. Dit komt omdat kinderen veel binnen zitten met een spelcomputer, smartphone of het bingen van kinderseries. Zonde, want er zijn zoveel voordelen te halen uit het spelen met buitenspeelgoed in de frisse buitenlucht. 3 redenen waarom je je kind vaker naar buiten zou moeten laten gaan vind je daarom hier.

Goed voor de ontwikkeling

Allereerst is buitenspelen ontzettend goed voor de ontwikkeling van je kind. De motoriek van kinderen wordt namelijk getraind door actief bezig te zijn. Zeker door het uitvoeren van spelletjes met bijvoorbeeld een bal leren kinderen omgaan met hun eigen lichaam en krijgen zij zo meer inzichten. Door te stoepkrijten leren kinderen daarnaast ook creatief bezig te zijn. Buiten wordt deze creativiteit veel meer getriggerd dan binnenshuis. Doordat kinderen actief in de weer zijn zorgt dit ook voor stimulatie van de hersenen en helpt dit overgewicht tegen te gaan. Genoeg gezondheidsvoordelen dus om je kind vaker naar buiten te laten gaan!

Sociale aspect

Nog zo’n groot voordeel van buitenspelen ten opzichte van binnen is dat kinderen hier leren om te gaan met andere kinderen. Dit sociale aspect is zeer belangrijk en kan je ze het liefst al zo vroeg mogelijk meegeven. Buiten leer je namelijk omgaan met conflicten. Daarnaast helpt het om emoties te herkennen en hiermee te leren omgaan. Op latere leeftijd zullen kinderen hier dan ook veel voordeel uit kunnen halen. 

Daglicht

Tot slot is het verkrijgen van genoeg daglicht een belangrijk voordeel van buitenspelen. Hieruit halen zij vitamine D waardoor je je beter gaat voelen. Ook helpt het de biologische klok van kinderen. Maar, ook als het slechter weer is kunnen kinderen gewoon naar buiten. Zolang je ze goed aankleed is dit geen probleem. En mocht het nou echt slecht weer zijn, dan kunnen ze natuurlijk ook echt wel eens een middagje aan de slag met speelgoed binnen. Zolang je maar zorgt voor genoeg afwisseling waardoor je kind toch de voordelen meekrijgt van het buitenspelen.

Ook leuk om te lezen: uitjes die leuk zijn voor jong en oud

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *